Ajánlatok Aktuális Hírek Kiemelt hírek Szerviz Vezércikk

Miért érdemes azonnal kijavítani a szélvédőt, mint később kicserélni azt? (x)

Mert ugyanolyan jó megoldás, viszont sokkal olcsóbb. Ez a válasz a címben feltett kérdésre. A szélvédőjavítással az esetek nagy többségében tökéletes végeredmény érhető el.

Sokan ismerik az érzést, amikor egy kavicsos úttesten éles hang üti meg az ember fülét. Ilyenkor félve pillantunk a szélvédőre, mert sejtjük, hogy mi lehet a probléma, amikor pedig szembesülünk ezzel, azonnal elkezdjük számolgatni, mennyibe fog ez kerülni. Jó hír, hogy egy megsérült szélvédőt nem kell feltétlenül cserélni, először a szélvédőjavítással ajánlott próbálkozni.

Szélvédőcsere – a költséghatékony megoldás

Hogy miért? Mert olcsóbb. Sokkal olcsóbb. A szélvédőcsere esetében meg kell vásárolni az egész alkatrészt, vagy újonnan, vagy bontóból, majd be kell azt szereltetni egy szakemberrel. Ilyenkor jó esetben is órákra le kell adnunk szeretett autónkat, közben pedig számolgathatjuk, mennyi pénzt kell vinnünk a szerelés végére. Nincs ezzel baj, az autóra olykor költeni kell, nem mindegy azonban, hogy mennyit. A cserénél pedig sokkal költséghatékonyabb megoldás a szélvédőjavítás. Ez viszonylag egyszerű eljárás, ám érdemes mindig hozzáértő szakemberrel elvégeztetni, mert egy kontár kárt tehet az üvegben. Az olyan helyek viszont, mint a szélvédő javítás olcsón, minőségi munkával állítják vissza a sérülés előtti állapotot.

Gyors és eredményes

Hogyan? A javítás a sérülés felmérésével kezdődik, ez lehet kagylós kinézetű, repedéses, esetleg a kettő kombinációja. Érdemes azonnal javításra vinni a sérült szélvédőt, mert könnyedén továbbrepedhet, akkor pedig súlyosbodik a kár. További probléma lehet, ha bepiszkolódik a repedés, ilyenkor macerásabb a javítási folyamat. Ezt megelőzhetjük, ha azonnal leragasztjuk valamivel a felületet – persze csakis olyan ragasztószalagra gondoljunk, amely átlátszó, és nem zavarja a kilátást. A szélvédőjavítás során a szakember előbb kitisztítja, majd egy speciális eszközzel erre a célra kifejlesztett ragasztót juttat a sérülésbe. Ennek legfontosabb tulajdonsága, hogy pontosan úgy néz ki, mint az üveg, úgy is törik meg rajta a fény. Miután megszáradt, elég egy gyors felületi kezelés, esetleg polírozás, és kész is, az egész megvan 15-20 perc alatt. Ugye, hogy jobban megéri, mint kicserélni az egész szélvédőt?

(x) – fizetett pr-cikk

whitpress

(Ezt a cikket 38 alkalommal tekintették meg.)