Aktuális Ellenőrzések Hírek Kiemelt hírek Rendőrségi hírek Vezércikk

Kilencven kilónyi kábítószert találtak a rendőrök egy kamionban

Több mint 220 millió forintot érő, majdnem kilencven kilogramm kábítószert foglaltak le a rendőrök – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szombaton.

A Pest megyei rendőrök lemérik az egy bosznia-hercegovinai sofőr kamionjában talált delta-9THC kábítószert egy zsámbéki parkolóban 2020. október 15-én. A felderítés során a rendőrök egy újbudai parkolóban tíz, a kamionban találttal megegyező, kábítószergyanús csomagot, valamint több kötegnyi, közel 92 millió forint értékű eurót és forintot foglaltak le. A két helyszínen megtalált kábítószergyanús anyag mennyisége megközelíti a 90 kilogrammot, értéke a végfelhasználókhoz eljutva több mint 220 millió forint. MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrök állampolgári bejelentésre találtak rá az első csomag kábítószerre csütörtök délelőtt egy zsámbéki parkolóban. A kamion sofőrje előzőleg beszorult egy papírbálába, a rajta segítő állampolgár vette észre a gyanús csomagot a járműben és értesítette a rendőröket. A 8 kilogramm, az előzetes vegyész-szakértői vélemény alapján delta-9THC-t tartalmazó csomagot lefoglalták, a 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrt, valamint egy, a helyszínen segíteni próbáló 22 éves budapesti férfit pedig előállították.

Kihallgatásuk során kiderült, hogy a 22 éves A. Máté barátjával, a vele egykorú B. Dániellel együtt a bosznia-hercegovinai sofőr kamionjából pakolta át autójukba a tizenegy, egyenként 7,5-8,5 kilós, leragasztott csomagot, de az utolsó zsák kiemelése közben a sofőr beesett, és beszorult az egyik papírbálába. B. Dániel autójával elhajtott a helyszínről, barátja pedig egy arra járó segítőnek adta ki magát.

A rendőrök a sofőr meghallgatása után egy újbudai parkolóban további tíz, a kamionban találttal megegyező csomagot, valamint több kötegnyi, csaknem 92 millió forint értékű eurót és forintot foglaltak le. Közölték: a két helyszínen megtalált kábítószergyanús anyag mennyisége megközelíti a 90 kilogrammot, értéke a végfelhasználókhoz eljutva 226 millió forint.

Egy Pest megyei rendőr megbilincseli azt a 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrt, akinek a kamionjában delta-9THC kábítószert találtak egy zsámbéki parkolóban 2020. október 15-én. A felderítés során a rendőrök egy újbudai parkolóban tíz, a kamionban találttal megegyező, kábítószergyanús csomagot, valamint több kötegnyi, közel 92 millió forint értékű eurót és forintot foglaltak le. A két helyszínen megtalált kábítószergyanús anyag mennyisége megközelíti a 90 kilogrammot, értéke a végfelhasználókhoz eljutva több mint 220 millió forint. MTI/Mihádák Zoltán

Az ügyben a bosznia-hercegovinai sofőrrel szemben kábítószer birtoklása, a két huszonéves fiatal ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás. A bíróság a sofőr és B. Dániel letartóztatását, A. Máté bűnügyi felügyeletét pénteken elrendelte – közölte a rendőrség.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 402 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical