Ajánlatok Felszerelés Hírek

Így készítse fel autóját a hideg időkre (x)

Amikor hűvösebbre fordul az idő, érdemes gondoskodnunk az autónk felkészítéséről is. De nem csak arról van szó, hogy a nyári gumit télire cseréljük. Számos olyan teendő van még ezen túl is, amit érdemes elvégezni az ősz folyamán.

Természetesen a téli gumi cseréje is fontos, de nézzük meg, mire érdemes még figyelni.

Elég az autó csomag- és utasterét alaposabban szemügyre vennünk, és láthatjuk, hogy a nyári hőség bizony maradandó nyomot hagyott. Az egészségünk és az esztétika kedvéért érdemes pár dolgot elvégeznünk, hogy bátran vághassunk neki a hidegebb időszaknak. 

A nyári holmikat érdemes elpakolni, hiszen nem lesz rá szükségünk. A nyári szélvédőmosó is az ősz folyamán meg fog érni a cserére. Az autó lábtörlőit is érdemes gumira cserélni, lehetőleg olyanra, aminek pereme nem engedi majd a cipőnkről lefolyó sarat és latyakot szanaszét folyni a padlón.

Egy alapos takarítást is érdemes elvégezni, kicsit felfrissíteni a nap által megkoptatott műanyag felületeket. A klíma kitisztítása sem elhanyagolható, igaz ugyan, hogy ilyenkor már kevesebbet használjuk, de a nyáron lerakódott port érdemes már ilyenkor eltávolítani. 

Mit érdemes átnézetni a motortérben? 

A tél előtt mindenképp érdemes átnézetni az autót, nehogy a legrosszabbkor hagyjon minket cserben. Mivel ősszel hidegre és esőre kell számítani, az ablaktörlő lapátokat is érdemes megnézni, és még időben kicserélni.

Emellett az izzók átnézése is időszerű lehet, hiszen ilyenkor már korábban sötétedik, ráadásul lehet köd vagy ónos eső, mindenképp jó, ha látnak minket az utakon, és mi is látjuk az utat. Az akkumulátor cseréje általában ötévente időszerű, de a motor és fékolaj szintjének ellenőrzését félévente minimum ejtsük meg. 

Ha elvégeztük a belső nagytakarítást, a külsőről sem szabad megfeledkeznünk. Amíg még szép az idő, és enyhe az ősz, legalább egyszer kívül is tisztítsuk le az autót.

Az ősszel persze nem csak a hideg fog megérkezni, hanem a rágcsálók is. Érdemes nyestriasztót tenni az autóba, még akkor is, ha városban lakunk, mert lehet, hogy nem is gondolnánk, de még egy sűrűn lakott agglomerációban is felüthetik a fejüket. A védekezésre jobb minél előbb gondolni.

A cikket a HDguru.hu támogatta, ahol számtalan autófelszerelési cikk megtalálható.

(x) – fizetett pr-cikk

whitpress

 

(Ezt a cikket 12 alkalommal tekintették meg.)