A DAF EcoDrive+ képzési program hamarosan mindenütt elérhető lesz Európában. A képzésben részt vevő járművezetők számára nyújtott előnyök közé tartozik a hatékonyabb vezetés és a magasabb szintű munkahelyi elégedettség. - Fotó: DAF

A DAF egész Európa területén bevezeti az EcoDrive+ képzést. Az interaktív oktatási program megtanítja a járművezetőknek, hogyan használhatják optimálisan a jármű rendszereit. Az eredmény: az üzemanyag-fogyasztás jelentős csökkenése, alacsonyabb karbantartási költségek és elégedett járművezetők.

A DAF EcoDrive+ képzési program hamarosan mindenütt elérhető lesz Európában. A képzésben részt vevő járművezetők számára nyújtott előnyök közé tartozik a hatékonyabb vezetés és a magasabb szintű munkahelyi elégedettség. – Fotó: DAF

Az új DAF LF, CF és XF járművek átadása mindig a jármű funkcióinak átfogó ismertetésével jár. Miután mindent elmagyaráztak, és átadták a kulcsokat, a járművezető egy DAF EcoDrive+ oktatási programra vonatkozó kupont is kap. A kupon hat hónapig érvényes, és a járművezetőt egy intenzív, személyes oktatásra jogosítja fel, amelyen saját tehergépkocsijával vehet részt. A képzést a DAF által képzett oktató tartja.

Maximális teljesítmény minden csepp dízel üzemanyagból
„Minden új DAF tehergépkocsi több – néha opcionális – fedélzeti rendszerrel rendelkezik, amelyek hatékonyabb, biztonságosabb és nyugodtabb vezetést tesznek lehetővé ” – magyarázza Pascal Hochstenbach, a DAF Driver Academy képviselője. „Csak akkor használhatja ki maximálisan az üzemanyagban rejlő lehetőségeket, ha pontosan tudja, mit és hogyan kell használni.”

Kisebb mértékű kopás és elhasználódás
A motorfék és a különféle rendszerek, pl. adaptív automatikus sebességtartás helyes használatának további előnye, hogy csökkenti a fékek kopását és elhasználódását, az ACC és az AEBS rendszer pedig fokozza a közlekedés biztonságát. Hochstenbach: „A tehergépkocsit jól ismerő járművezető sokkal jobban élvezi a vezetést. A program hasznosságának köszönhetően mindenképpen megtérül a DAF EcoDrive+ oktatási programba fektetett idő.”

Fotó: DAF

10%-kal hatékonyabb
Az EcoDrive+ oktatási program általában egy nap alatt végezhető el, továbbá elméleti és gyakorlati képzést is tartalmaz. „A képzésen részt vett járművezetőink legalább 10%-kal hatékonyabban vezetnek. Ez egy kiválóan megtérülő befektetés” – mondja Marek Gunia, a lengyelországi BATIM szállítási igazgatója. „Azt is észrevettem, hogy a program hatására járműveink kevésbé károsodnak. Az EcoDrive+ fejleszti a járművezetők képességeit és a különböző járműrendszerekkel kapcsolatos ismereteit. A programnak hála még profibbá válnak járművezetőim, és észrevehetően boldogabban végzik a munkájukat.”

Bevezetés
Az új DAF járművek sofőrjei többek között Franciaországban, Németországban, Lengyelországban, Hollandiában, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban a tehergépkocsival együtt megkapják a képzést. A helyi Covid-19 intézkedésektől függően a DAF a közeljövőben még szélesebb körben vezeti be EcoDrive+ oktatási programját Európa-szerte.

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

 

(Ezt a cikket 174 alkalommal tekintették meg.)