Aktuális Busz hírek Hírek Iveco Kiemelt hírek Márkahírek Vezércikk

Kedvező tapasztalatokat szerzett a Volánbusz Zrt. a CNG-üzemű IVECO autóbusz tesztelése során

Sikeresen zárult a Volánbusz Zrt tesztje, amely során egy gázüzemű, elővárosi kivitelű IVECO CROSSWAY LE Natural Power autóbuszt próbált ki július 6. és 13. között. A járművet a Danube Truck Magyarország Kft. ajánlotta fel a vállalat részére.

Forrás: Danube Truck Magyarország Kft.

Pozitív tapasztalatokat gyűjtött a közösségi közlekedési vállalat a gázüzemű IVECO CROSSWAY LE autóbusz egy héten át tartó, átfogó próbája során. Amíg a járművezetők a kényelmes vezetőülés mellett az áttekinthető és könnyen elérhető kezelőszerveket emelték ki, addig az utazóközönség többek között a vonzó külső megjelenését dicsérte.

„A CROSSWAY LE City autóbusz menetdinamikája teljes mértékben megfelel közlekedési vállalatunk városi és elővárosi felhasználási szokásainak, a Cursor 9 CNG-motor ereje és gyorsulása jól vizsgázott. A jármű könnyen vezethető és megfelelő úttartást biztosít, a tüzelőanyag-tartály feltöltése áttekinthető, egyszerű folyamat. Menet közben egyáltalán nem tapasztaltunk zörgést vagy kopogást az utastér felől. Külön kiemelném még a vezetőfülke italhűtőjét, amely ebben a nyári időszakban különösen hasznosnak bizonyult. Az átlagosnál kisebb méretű középső visszapillantó tükröt a belső fedélzeti kamerák ellensúlyozták, nagy segítséget nyújtva kollégáinknak a fel- és leszállások során” – összegezte Horváth Ferenc, a Volánbusz Zrt. projektvezetője.

Az utasok szintén elismerően nyilatkoztak az alacsonybelépésű CROSSWAY LE modellről. A megkérdezettek a modern külső megjelenése mellett a hatékony légkondicionáló berendezésnek, valamint az üléspáronként elhelyezett USB-csatlakozóknak örültek a legjobban.

„Köszönettel fogadtuk a Volánbusz Zrt. valamennyi észrevételét, visszajelzését a CROSSWAY LE City Natural Power menetpróbája kapcsán. Az IVECO BUS kényelmes és gazdaságos modelljeit a világ számos részén teszteljük, ennek köszönhetően rendkívül sok hasznos információt nyerünk termékeink további fejlesztéséhez. Bízunk benne, hogy a modern személyszállítás legnagyobb kihívásainak is megfelelő, a környezetünk iránt kíméletesebb gázüzemű autóbuszaink hamarosan a közösségi közlekedési vállalat flottájában is megjelennek” – tette hozzá Lukács Gyula, a Danube Truck Magyarország Kft. autóbuszos üzletágának vezetője.

A CNG-üzemű IVECO CROSSWAY LE autóbusz a tesztidőszak alatt összesen 1713 kilométert tett meg, és 494,23 kilogramm sűrített földgázt használt fel. A járművel 28,85 kilogramm/100 kilométer átlagfogyasztást értek el a próba során.

A tesztelésre felajánlott jármű főbb műszaki adatai:

IVECO CROSSWAY LE City Natural Power (CNG)
Szín RAL 9010
Hosszúság 12 050 mm
Szélesség 2550 mm
Magasság (légkondicionáló berendezéssel) 3210 mm
Belépőmagasság az első/középső ajtónál 320/330 mm
Ajtók szélessége 1200 mm/1200 mm/800 mm
Ajtóképlet 2-2-1
Ülőhelyek száma 36+1
Állóhelyek száma 52
Összes férőhely 89
Motor Cursor 9 CNG – EURO VI
Összlökettérfogat 8,7 liter
Legnagyobb teljesítmény 265 kW (360 LE)
Váltó Voith 864.6, automatikus

Forrás és kiemelt kép: IVECO – DanubeTruck Magyarország Kft.

 

(Ezt a cikket 68 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro