Aktuális Hírek Kiemelt hírek Kishaszonjárművek Környezetbarát Márkahírek Nissan Vezércikk

A Nissan és a Voltia útjára indítja az új e-NV200 XL Voltia elektromos kisteherautót Európában

A Voltia, az elektromos városi áruszállítás egyik európai vezetője és a Nissan globális autóipari gyártó közösen indítja el az e-NV200 XL Voltia elektromos kisteherautót Európában.

Forrás: Nissan

A Nissan e-NV200 XL Voltia a városi áru- és csomagszállításra lett optimalizálva, mellyel a Nissan tovább bővíti nulla emissziójú kishaszonjármű kínálatát. 8 m3-es raktérkapacitásának köszönhetően az új modell kétszer akkora raktérkapacitással rendelkezik, mint az eredeti Nissan e-NV200, amely Magyarországon évek óta piacvezető az elektromos kishaszongépjárművek területén. Az új modell könnyű hozzáférést biztosít a hátsó ajtókhoz és kényelmes álló helyet a rakománytérben.

A Nissan e-NV200-nak számos előnye van: alacsony rakodási magasság, rövid fordulókör, magas alapfelszereltség, akkumulátor hűtési rendszer stb. Az e-NV200 XL Voltia további előnyökkel rendelkezik, és ezzel a modellel a Nissan megerősíti elkötelezettségét a fenntartható városi fuvarozás iránt.

A Voltia ideális helyzetben van a kezdeményezés előmozdításához: Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Szlovákiában található gyártóüzemeikben akár 10 000 darab előállítására is képesek Európában.

Manuel Burdiel Alvaro, a Nissan kishaszongépjármű értékesítés és üzletfejlesztés európai igazgatója hangsúlyozza az együttműködés stratégiai jelentőségét: „A kishaszongépjármű szegmens kulcsfontosságú szerepet játszik a városi csomagkézbesítés optimalizálásában, a fenntarthatóbb jövő érdekében. A Voltia-val együtt úgy gondoljuk, hogy a Nissan e-NV200 XL Voltia tökéletes megoldást nyújt e célkitűzés felé történő jelentős előrelépéshez. Köszönhetően a Nissan e-NV200 XL Voltia versenyképes árainak, zéró károsanyag kibocsátású elektromos meghajtásának és 8 m3-es sokoldalú teherbíró-képességének az alapjaitól úgy van kialakítva, hogy nagyban támogassa az egyre növekvő e-kereskedelmet és csomagkézbesítést egész Európában.”

Forrás: Nissan

Az eredeti járműkoncepcióra épített Voltia és a Nissan közötti partnerség történetében egy újabb nemzetközi mérföldkő a mostani, kiegészítve a közelmúltbeli franciaországi és az egyesült királyságbeli gyártásiról szóló megállapodásokat.

„A Nissan-hoz hasonló globális autógyártókkal való partneri kapcsolat megalapozza járműveink minőségét” – mondta Juraj Ulehla, a Voltia ügyvezető igazgatója. “Együttműködési erőfeszítéseink megerősítik azt a közös véleményünket, miszerint a kishaszongépjármű szegmens fejlődése kulcsfontosságú lesz a költséghatékony és a fenntartható háztól-házig történő szállítás megkönnyítésében.”

A gyártó partnerek hálózatának kihasználásával a kisteherautókat három európai országban gyártják. A Gruau felügyeli a francia Laval nyugat-európai termelését, míg a trešburgi Bevan-csoport lehetővé teszi a gyártást Nagy Britannia és Írország számára. A szlovákiai Trnava városában található Hollen felel a termelésért Közép- és Kelet-Európában.

Várhatóan az együttműködés tovább bővül a marketing és a kapcsolódó tevékenységek terén is.

Forrás és kiemelt kép: Nissan Magyarország

 

(Ezt a cikket 22 alkalommal tekintették meg.)