Aktuális Hírek Kiemelt hírek Sport Vezércikk

Bemutatták a Fradi Kamiont

Bemutatták a Fradi Kamiont, amely pénteken el is indul balatoni kitelepülésekre.

Leleplezik az FTC szurkolói kamionját a jármű bemutatóján a Groupama Arénánál 2020. augusztus 14-én. MTI/Kovács Tamás

“Még közelebb szeretnénk kerülni a szurkolókhoz, akiknek biztosan sok örömet fog szerezni ez az egyedülálló kamion” – mondta a bemutató ünnepségen Nyíri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke. A sportvezető elárulta, a hazai mérkőzések idejére még keresik a kamion állandó helyét, de erre augusztus 31-ig mindenképpen várni kell, addig ugyanis a Balatonon kezdi meg az országjárást. Előbb Siófokon, majd Keszthelyen, Vonyarcvashegyen és Balatonalmádiban lesz látható.

Az FTC szurkolói kamionja a jármű bemutatóján a Groupama Arénánál 2020. augusztus 14-én.. MTI/Kovács Tamás

A 20 méter hosszú, 2,5 méter széles, 4,5 méter magas kamion vezető fülkéjén a “Fradi” felirat mellett egy sas, míg a vontatmányon a címer, a támogató Groupama és az egyesület 1899-es alapítási éve látható. A belsejében egy minikiállítást lehet megtekinteni olyan ereklyékkel, mint a futballbajnoki címért járó serleg, vagy éppen az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang korcsolyája. Emellett egy szurkolói bolt is üzemel majd benne.

Érdeklődők a Fradi Múzeum kiállítási tárgyait nézik az FTC szurkolói kamionjában a jármű bemutatóján a Groupama Arénánál 2020. augusztus 14-én. MTI/Kovács Tamás

Az eseményen kiderült, a belső kialakításhoz egy tonna faanyagot, 200 méter acél zártszelvényt, több száz méter vezetéket és 3500 csavart használtak fel. Az impozáns külső és belső megjelenést 600 négyzetméternyi fóliával biztosították.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 506 alkalommal tekintették meg.)