Újjászületett a terepjárók etalonja: Goodyear abroncsokon érkezik a vadonatúj Land Rover Defender

Forrás: Goodyear

A Jaguar Land Rover évek óta szorosan együttműködik a Goodyearrel, és az amerikai gumigyár elsőszerelt abroncsaival hozza forgalomaba változatos pallettájának számos modelljét. A legendás brit autógyár ismét a Goodyearre bízza, hogy abroncsokkal lássa el vérbeli terepjáróikonját, az új Land Rover Defendert, amely 2020-ban teljesen új generációval tér vissza.

Forrás: Goodyear

A megállíthatatlan és egyedülálló új Land Rover Defender különböző méretű és specifikációjú Goodyear abroncsokkal rendelhető. A Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure például 18”, 19” és 20”-os méretekben is elérhető az új Defenderhez. Az átfogó képességekkel rendelkező és sokoldalú abroncs révén az új Land Rover Defender vezetőinek nagyfokú vezetési kényelemben lehet részük, ugyanakkor bármikor le is térhetnek a közutakról, hogy maximális magabiztossággal nézhessenek szembe a nehezebb terepviszonyokkal.

Az abroncs megerősített Kevlar® karkasza biztosítja a következetes teljesítményt, valamint megakadályozza a defektet és a perforációt a terephasználat során. A vállak esetében alkalmazott DuraWall technológiának köszönhetően elkerülhető a defekt vagy az oldalfal sérülése, ami igen hasznos a sziklás területeken. Az abroncs optimalizált futófelülete 37%-kal nagyobb futásteljesítményt1 képes elérni a versenytársak átlagánál.

A Goodyear magas szintű teljesítményt biztosít a sofőrök számára, akik még többet szeretnének kihozni járművükből a terepen: a Goodyear Wrangler DuraTrac abroncs 18”, 19” és 20”-os kivitelben is elérhető lesz a Land Rover kereskedőknél az új Defenderhez. A Wrangler DuraTrac a TractiveGroove™ technológiának köszönhetően optimális húzóerőt biztosít olyan kihívást jelentő felületeken, mint a sár vagy a hó.

Forrás: Goodyear

A GOODYEAR A NAMÍBIÁBAN RENDEZETT NEMZETKÖZI BEMUTATÓ PARTNERE

Az új Land Rover Defender globális bevezetése és a nemzetközi sajtóbemutatója alkalmából a brit márka komplett tesztprogramot bonyolított le Namíbiában, ahol a világ minden tájáról érkező újságírók a világ legnagyobb kihívást jelentő és legtöbb erőfeszítést igénylő útjain próbálhatták ki az új SUV-t. A környezet tökéletes volt az új Defender terepképességeinek tesztelésére. Az expedíción részt vevő valamennyi járművet Goodyear Wrangler DuraTrac abroncsokkal szerelték fel 18” és 19”-os kerekeken – az autók konfigurációjától függően.

  1. Három versenytárs abroncsának átlagos teljesítményével összehasonlítva az SUV/4×4 szegmensben, első és hátsó tengelyen hajtva. A teszteket a Dekra végezte 2016 decemberében a Goodyear megrendelésére. Tesztautó: Toyota Hilux 2.4- 4×4, abroncsméret: 265/65 R17 112T/S. A tesztek helyszíne: Dekra Tesztközpont (FP01B), Franciaország. Jelentés/teszt száma: 16CPB34-389. Kopási határérték: 1,6 mm minden mintaárok esetében. A Wrangler AT/A az első tengelyen 49%-kal, a hátsó tengelyen pedig 25%-kal jobb, mint a versenytársak átlaga, így átlagban 37%-kal jobban teljesített, mint a tesztelt abroncsok átlaga.

Forrás és kiemelt kép: Goodyear – WS Hungary

 

(Ezt a cikket 98 alkalommal tekintették meg.)