Busz hírek Hírek Iveco Kiemelt hírek Környezetbarát Márkahírek Személyszállítás Vezércikk

CNG-üzemű IVECO autóbuszt tesztel a Volánbusz Zrt.

Egy héten keresztül teszteli a Volánbusz Zrt. azt a gázüzemű, elővárosi kivitelű IVECO CROSSWAY LE Natural Power autóbuszt, amelyet a Danube Truck Magyarország ajánlott fel a közösségi közlekedési vállalat számára.

Forrás: Danube Truck Magyarország Kft.

Az akár biometánnal is üzemeltethető, 12 méter hosszú alacsonybelépésű modell kis környezeti terhelést és csendes utazást biztosít. Fedélzetén az utasokat kényelmes ülések, valamint világos és tágas belsőtér fogadja. A jármű rendkívül alacsony, mindössze 3210 milliméter magassága kategóriaelső a városi és elővárosi felhasználásra tervezett típusok között.

A gyártó több mint két évtizede fejleszti a környezetvédelmi célkitűzéseit megvalósító, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő hajtásláncait. A bemutatójármű 360 lóerős Cursor 9 erőforrásával részecskekibocsátása közel nulla, emellett a földgázüzem nagyjából 30 százalékkal csökkenti a nitrogén-oxidok kibocsátását. A környezetvédelmi szempontól kedvező működés mellett a jármű zajkibocsátása is mindössze a fele egy hasonló dízelmotoros járműének.

A jármű kulcsait a Danube Truck Magyarország Kft. részéről Zákány Zoltán ügyvezető igazgató (1. sz. képen jobb oldalon) és Lukács Gyula autóbuszüzletág-vezető adta át (bal oldalon) a közlekedési vállalat képviselőjének, Horváth Ferencnek.

Forrás: Danube Truck Magyarország Kft.

 

(Ezt a cikket 66 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro