Aktuális Busz hírek Hírek Kiemelt hírek Külföld Márkahírek Scania Személyszállítás Vezércikk

Santiago 355 Scania autóbusszal korszerűsíti a közösségi közlekedését

A Scania megkezdte 355 Euro 6-os autóbusz leszállítását Santiago de Chile közösségi közlekedési rendszerének. Az Express Uno nevű üzemeltetőnek júniusban kezdték el átadni a buszokat, és szeptemberben fejezik be ennek teljesítését.

Forrás: Scania

Ezek az Euro 6-os buszok jelentős fejlődést képviselnek az Euro 5 normához képest, akár tizedére csökkentve a károsanyag-kibocsátást, sőt, az Euro 3-as járművekhez képest akár negyvenedrészére mérsékelve ezt, amelyek jelenleg a városi buszok flottájának nagy részét teszik ki.

A Caio Induscar által felépítményezett új járművek közül 220 példány 12,5 méteres, 99 fős, szóló, míg 135 darab 18,6 méteres, 159 fős, csuklós busz.

A Scania ezenkívül az üzemeltető három műhelyében 0–24 órás javítási és karbantartási szolgáltatással támogatja majd az Express Uno vállalatot. A szerződés magában foglalja az Express Uno buszvezetőinek továbbképzését és az egész flotta figyelemmel kísérését a Scania Flottamenedzsment-rendszer segítségével. A cél 99 százalékos üzemidő fenntartása.

Az új buszokat mobiltelefonok töltésére alkalmas aljzatokkal, wifi-kapcsolattal, biztonsági kamerákkal és biztonsági panellel elválasztott, külön légkondicionált vezetőfülkével szerelik fel.

A buszokat a Scania Brazíliában, São Bernardo do Campo városában található üzemében gyártják, és innen szállítják el a Caio Induscar 250 kilométerre, Botucatu városában működő felépítményező létesítményébe, majd 10–15 nap múlva leszállítják az Andok hegységen át Santiago városába.

A Scania hozzájárul a Red Metropolitana de Movilidad vállalat közösségi közlekedést szolgáló buszflottájának megújításához azzal a céllal, hogy javítsa a hatékonyságot és egy fenntarthatóbb várost teremtsen” – mondta Pascal Zappone, a Scania Chile ügyvezető igazgatója.

Forrás: Scania

 

(Ezt a cikket 67 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro