Aktuális Hírek Iveco Kiemelt hírek Külföld Márkahírek Útdíj Vezércikk

Üdvözli az IVECO a Német Szövetségi Tanács végleges döntését a földgázüzemű nehézkategóriájú tehergépjárművek útdíjmentességének kiterjesztéséről

Üdvözli az IVECO a Német Szövetségi Tanács (Bundesrat) azon végleges döntését, amely 2023. december 31-ig meghosszabbítja a sűrített, illetve cseppfolyósított földgázzal (CNG és LNG) üzemelő, 7,5 tonna össztömeg feletti nehézkategóriájú tehergépjárművek útdíjmentességét. A június 5-i környezetvédelmi világnapon hozott határozat további fontos lépés a klímacélok megvalósítása felé, amely a jelenleg rendelkezésre álló, érett alternatív hajtástechnikák szélesebb körű alkalmazását támogatja a nehézkategóriájú áruszállítás területén. Az útdíjmentesség további pénzügyi előnyöket és kedvezőbb megtérülést biztosít a szállítmányozók számára. Ez különösen is üdvözlendő a jelen nehéz időkben, emellett fontos eszköz a közlekedési ágazat szénlábnyomának csökkentésére is.

Forrás: Iveco

Thomas Hilse, az IVECO márka elnöke hangsúlyozta: „Mi az IVECO márkánál nagy örömmel üdvözöljük a Német Szövetségi Tanács végleges döntését. Ez tökéletes időzítéssel született meg az idei környezetvédelmi világnapra, és e technológia környezetvédelmi előnyeinek egyértelmű elismeréseként szolgál a nulla szén-dioxid-kibocsátás felé vezető úton. Az LNG-infrastruktúra egyre bővül, s a mind szélesebb körű elosztóhálózattal és az erre az üzemanyagra biztosított jelenlegi állami támogatásokkal együtt egyértelmű jelzésül szolgálnak ügyfeleink számára. Immár megállíthatatlan az átalakulás az LNG-alapú szállítás felé.”

E határidő-hosszabbítással a CNG- és LNG-üzemű változatban egyaránt kapható IVECO S-WAY NP további három évig közlekedhet útdíjmentesen Németországban. A földgázüzemű modellekkel a szállítmányozók nem csupán a 2023. december 31-ig érvényes útdíjmentesség és a jóval kisebb üzemanyagköltségek, hanem 2020 végéig az új vásárlásokhoz nyújtott támogatások előnyeit is élvezhetik.

Az IVECO S-WAY NP a hosszú távú fenntarthatóság tekintetében is magasabbra emeli a mércét, a földgázüzem ugyanis nemcsak jóval csendesebb, hanem jelentősen környezetkímélőbb is a vele összevethető dízelmotorokénál. A nitrogén-dioxid (NO2) és a részecskék kibocsátása itt egyaránt jóval kisebb azoknál. Emellett ugyancsak nagyon fontos, hogy e modellek a logisztikai szolgáltatók szén-dioxid-mentesítése felé is utat nyit. Bio-metánnal ugyanis a szén-dioxid-mérleg akár szinte teljesen nullára redukálható, a gazdaságos és környezetkímélő önellátás hatékony körét alakítva ki – a körkörös gazdaság kiváló példájaként. Az IVECO bio-LNG-üzemű nehézkategóriájú tehergépjárművei már ma választ kínálnak, biztosítva azt a teljesítményt, hatótáviolságot és kedvező teljes birtoklási költséget (TCO), amit a fuvarozóvállalatok zöld járműflottáik hatékony és jövedelmező üzemeltetéséhez igényelnek.

A bejelentés a környezetvédelmi világnapra esik, amit a IVECO a hosszú távú fenntarthatóságról szóló új videójával is megünnepel:

Ez a kisfilm a szakmában zajló változások előmozdításának fontosságát hangsúlyozza, tovább tágítva a környezet iránti tisztelet határait. Megfogalmazza emellett a márka azon célját is, hogy a hosszú távon fenntartható ökoszisztémáért dolgozzon egy olyan szállítmányozásban, amely egyaránt szolgálja mindenki – az emberek, a gazdaság és a természet – érdekeit.

A videó üzenete tökéletes összhangban áll az idei környezetvédelmi világnappal, amely az „Eljött a természet ideje” („It’s Time for Nature”) téma jegyben ösztönzi a világ közösségét a természet megóvására és jelenlegi pályánk módosítására. Különösen is buzdítja a rendezvény üzenete a magánszektort a környezetvédelmi szempontból hosszú távon fenntartható üzleti modellek alkalmazására. Ennek természetesen az IVECO azon célja is megfelel, hogy hosszú távon fenntartható ökoszisztémát alakítson ki a szállítmányozás szén-dioxid-mentesítésére.

A videót a Charles Darwinnak tulajdonított közismert mondás ihlette: „Nem a legerősebb vagy a legintelligensebb faj marad fenn – hanem az, amelyik a legjobban alkalmazkodik a változásokhoz.” E megállapításból kiindulva az IVECO a változás szükségességét hangsúlyozza videójában, szén-dioxid-mentesítve a szállítmányozást a klímaváltozás, valamint a városközpontok légminősége jelentette problémák kezelésére. Egyértelmű állásfoglalás ez a márka a hosszú távon fenntartható szállítás iránti, immár régre visszanyúló elkötelezettségéről, amely úttörő alternatív hajtásrendszereiben és a földgázüzem-technikák terén elfoglalt vezető pozíciójában is megmutatkozik.

A videó így ér véget: „Járjon a változás élén! Megállíthatatlanul!” („Drive the change. Be Unstoppable.”). Forradalmi megközelítéssel fejleszti a szállítás hosszú távon fenntartható üzemanyagává a földgázt az IVECO, ezzel megállíthatatlanul kívánja egyengetni a szén-dioxid-mentesség útját.

További információ az IVECO gázüzemű hajtásrendszereiről: https://danubetruck.hu/cng-es-lng-hajtassal-a-jovobe/

Forrás és kiemelt kép: IVECO – DanubeTruck Magyarország Kft.

 

(Ezt a cikket 135 alkalommal tekintették meg.)