Hírek Rendezvények Sport Versenyek

Kamion Eb – Kiss Norbert újra magyar csapatban szerepel

A kétszeres összetett győztes Kiss Norbert újra egy magyar csapat, a Révész Truck Racing Team színeiben versenyez a kamion Európa-bajnokságon.

Illusztráció – Kiss Norbert korábban a Tankpool 24Racing magyar versenyzője volt. – MTI Fotó: Máthé Zoltán

“Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy létrejött ez az új magyar csapat. Úgy érzem, egy picit hazatalált és otthonra lelt a kamionsport Magyarországon” – nyilatkozta saját honlapján Kiss Norbert, aki korábban az OXXO Racing Team színeiben nyert két Európa-bajnoki címet, majd négy idényt töltött a Tankpool 24 Racing Teamnél.

Hozzátette, nagyon keményen dolgoznak, hogy az idén is harcban legyenek az összetett elsőségért. Révész Bálint, a cégcsoport elnök-tulajdonosa úgy nyilatkozott, régi nagy álma valósult meg azzal, hogy létrejött a kamionos versenycsapat.

“Összeállt a magyar csapat, magyar versenyzővel, célunk a dobogó felső foka lesz már az első évben” – nyilatkozta Kozák Attila csapatvezető.
A MAN típusú versenykamiont az ország egyik legkorszerűbb műhelyében Bakó Csaba versenymérnök készítette fel. A helyszín kiválasztása után Kiss Norbert hamarosan tesztelni fog.

A jelenlegi tervek szerint a futamok augusztus végén Csehországban indulnak és november közepén az olaszországi Misanóban lesz az utolsó állomás.

A kamion Európa-bajnokság versenynaptára:
Augusztus 29-30.: Most, Csehország
Szeptember 12-13.: Zolder, Belgium
Szeptember 26-27.: Jarama, Spanyolország
Október 3-4.: Le Mans, Franciaország
Október 17-18.: Hungaroring, Magyarország
November 14-15.: Misano, Olaszország

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 39 alkalommal tekintették meg.)