Előírások Érdekvédelem Határinfó Hírek Kiemelt hírek Munkavállalás Sofőrök Tudnivalók

MKFE – ITM: Karantén feloldási szabályok

A Magyar Közúti Fuvarozó Egyesülete (MKFE) arról tájékoztatja a fuvarozókat, hogy megérkezett az ITM válasza a március 28-án 00:00 óra előtt hatósági házi karanténba küldött hivatásos gépjárművezetők munkába állásának szabályairól.

Az ITM tájékoztatása szerint a szombat délelőtt kihirdetett karanténmentes beléptetési eljárás ellenére a korábban karanténba küldött gépkocsivezetőknél nem oldódik fel automatikusan a hatósági izoláció. A munkavégzés céljából azonban a lakóhely elhagyható, aki hatósági karanténban van, annak továbbra is a korábbi gyakorlatnak megfelelően be kell jelentenie a lakóhely szerint illetékes megyei vagy járási járványügyi hatóság felé, hogy a karantént munkavégzési indokkal elhagyja. Ennek a feltétele a tünetmentesség, és az, hogy a gépkocsivezető munkára alkalmas állapotban van, amiről a munkaadója is nyilatkozik. A karantént elhagyva a gépkocsivezető a járművel a kijelölt tranzitútvonalon közlekedhet. A határon történő újabb belépéskor már mindenkire a ma, illetve a jövőben esetleg kihirdetett szabályok vonatkoznak.

A bejelentéshez továbbra is használható a munkafelvételi nyilatkozat, amely letölthető INNEN>>

A MEGYEI/JÁRÁSI NÉPEGÉSZSÉGÜGYI (JÁRVÁNYÜGYI) HATÓSÁGOK LISTÁJA>>

Az ITM egyben azt is jelezte, hogy a fertőzött területek között jelenleg már nincs különbség, a határon visszafelé minden belépőt egészségügyi vizsgálat alá vonnak, függetlenül attól, hogy mely országból érkezik haza a gépkocsivezető. Kijelölt karanténba azoknak kell menniük, akikkel szemben megállapítják a COVID-19 vírusfertőzés gyanúját.

Forrás: Magyar Közúti Fuvarozó Egyesülete (MKFE)

Illusztrációs kiemelt kép: H. Szabó Sándor (1953-2017) felvétele

 

(Ezt a cikket 1098 alkalommal tekintették meg.)