Aktuális Gazdaság Hírek Kiemelt hírek Külföld Márkahírek Scania Vezércikk

Nőtt a Scania árbevétele és nyeresége tavaly

A Scania svéd járműgyártó nettó árbevétele 11 százalékkal 152,4 milliárd svéd koronára nőtt 2019-ben az előző évhez képest, mérleg szerinti eredménye 27 százalékkal 12,3 milliárd svéd koronára emelkedett.

Forrás: Scania

A Scania Hungária MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében Henrik Henriksson, a vállalat elnök-vezérigazgatója kiemelte: a működési bevétel minden idők legnagyobb értékét tette ki 17,4 milliárd svéd koronával, 11,5 százalékos árbevétel-arányos működési eredményt nyújtva.
A tehergépkocsik és a városi, illetve távolsági autóbuszok teljes rendelésállománya 9 százalékkal visszaesett 2019-ben 2018-hoz képest. Európában a tehergépkocsik iránti kereslet csökkent 2019 második felében a gazdaság gyengülése miatt. A városi és a távolsági autóbuszok megrendelései a legtöbb régióban csökkentek.

A motorok üzletágában ugyanakkor jónak számított a tavalyi megrendelések mennyisége, még a 2018-as erős számokhoz képest is. A tájékoztatás szerint a fosszilis forrásoktól mentes közlekedési rendszerre való átállás sikerességéhez létfontosságúak a bioüzemanyagok, a Scania tavaly 46 százalékkal növelte az alternatív üzemanyagokkal működő járművek értékesítését.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a Scaniának folytatnia kell nagyszabású beruházásait az új technológiákba, hogy élen járhasson a fenntartható közlekedésre való átállásban.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 28 alkalommal tekintették meg.)