Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld Országok közlekedése Tudnivalók

Koronavírus – Spanyolország keddtől lezárja szárazföldi határait

Spanyolország keddtől lezárja szárazföldi határait a koronavírus-fertőzés terjedésének csökkentése érdekében – jelentette be a spanyol belügyminiszter hétfőn.

Az intézkedés azt jelenti, hogy a schengeni övezeten belül visszaállítják a határellenőrzést, és csak a spanyol állampolgárok, továbbá az itt élő, érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek léphetnek be, valamint azok, akik a szomszédos országokból naponta átjárnak dolgozni, vagy bizonyítani tudják a határátlépés rendkívüli okait – részletezte Fernando Grande-Marlaska.

Hangsúlyozta: a határzár nem érinti az árufuvarozást, sem a diplomácia testületek tagjait, illetve a spanyolországi székhellyel rendelkező nemzetközi intézmények, szervezetek dolgozóit.

A tárcavezető egy délelőtti rádióinterjúban már beszélt arról, hogy fennáll a határok lezárásának lehetősége, és a kérdés napirendre kerül az uniós országok belügyminisztereinek hétfői videokonferenciáján. A tanácskozás befejezését követő sajtótájékoztatóján a belügyminiszter kitért arra, hogy a határzárról szóló döntését a spanyol kormány az uniós partnerekkel egyeztetve hozta meg.

Forrás: MTI

MKFE – Spanyolország: elrendelték a közlekedési korlátozások (kamionstop) felfüggesztését a következő időszakokban és útszakaszokon – teherforgalom: (PDF) »ADR-forgalom: Spanyolországban is ideiglenes és teljes toleranciát hirdetett a járművezetők vezetési és pihenőidejének betartására vonatkozóan, minden áruféleségre visszamenőleges hatállyal, 2020. március 10-től azon gépjárművezetők esetében, akik Spanyolország érintett területein jártak. (ADR – PDF »).

Forrás: MKFE

 

(Ezt a cikket 221 alkalommal tekintették meg.)