Határinfó Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Koronavírus – Korlátozások hétfő estétől a magyar-ukrán közúti határforgalomban

Korlátozásokat vezet be hétfő estétől a magyar-ukrán közúti határátkelőhelyeken a koronavírus terjedése miatt az ukrán határőrség – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. MTI/Nemes János

A közleményben azt írták, az ukrán hatóságok előreláthatólag magyar idő szerint március 16-án 23 órától április 3-ig ideiglenesen betiltják az Ukrajnába történő belépést a külföldi, valamint a hontalan utasok számára. A rendelkezés nem vonatkozik azokra az utazókra, akiknek állandó vagy ideiglenes tartózkodási joguk van Ukrajna területére, illetve arra, aki ukrán állampolgár házastársa vagy gyermeke.

Szintén beléphetnek az országba az Ukrajnában akkreditált külföldi diplomáciai és konzuli képviseletek munkatársai, hivatalos nemzetközi missziók képviselői és családtagjaik.

Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő kamionsofőr testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. MTI/Nemes János

A korlátozás nem érinti az áruszállító tehergépjárművek vezetőit és személyzetét, valamint a légi és vízi járművek legénységét.

A meghatározott időszakban az autóbuszok ki- és belépése is szünetel a magyar-ukrán határállomásokon – olvasható a police.hu oldalon.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 90 alkalommal tekintették meg.)