Ajánlatok Felszerelés Hírek

Ezekre figyeljünk, ha sofőrként Bluetooth-os headsetet vásárolunk

A vezetés közben történő hívások bonyolítására a kihangosítók mellett a headsetek jelentik a legjobb megoldást. Ami nem csak praktikus, de így még a rendőr sem büntet meg bennünket. Ezek közül érdemes vezeték nélküli verziót beszerezni, így a kábel nem fog vezetés közben zavarni. Azonban nem könnyű eldönteni, hogy a számtalan modell közül melyiket válasszuk, hiszen kipróbálni már csak vásárlás után lehet ezeket a kiegészítőket. Ebben próbálunk segítséget nyújtani ebben a cikkben.

Vegyük sorra, milyen szempontokat érdemes követni a megfelelő Bluetooth-headset kiválasztásánál.

Kompatibilitás

Ezt a szempontot sokan kihagyják a számításból, és nem véletlenül. A Bluetooth ma már nagyon elterjedt, és tényleg ritkán fordul elő, hogy két Bluetooth-képes eszköz nem kompatibilis egymással. Azonban mégis előfordulhat, és nincs annál bosszantóbb, amikor kiderül, hogy a frissen megvásárolt, egyébként hiper-szuper headset nem kompatibilis a telefonunkkal. Ezért vásárlás előtt mindenképpen győződjünk meg róla, hogy a két eszköz kompatibilis, ez legyen a 0. lépés. 

Ergonómia, kényelem

Általában erre sem gondol mindenki, aki headsetet vesz, pedig nagyon lényeges szempont. Hiszen a headset normál esetben órákon át az ember fülén van, ha kényelmetlen, képtelenség hosszabb távon (el)viselni. A dolgot megnehezíti, hogy a fülhallgatókat, headseteket egyetlen boltban sem lehet kipróbálni (ami higiéniai okokból érthető is). 

Ezért azt javasoljuk, hogy első körben érdemes ismerősök headsetjeit kipróbálni, hogy legyen valami viszonyítási alap a vásárláshoz. Emellett érdemes termékteszteket olvasni, ezek sokat segíthetnek a megfelelő headset kiválasztásában. Végül pedig, ha nem boltban vesszük, hanem internetes áruházból rendeljük a headsetet, 14 napon belül indoklás nélkül meggondolhatjuk magunkat. Így ha mégsem vált be a kiszemelt darab, gond nélkül visszaküldhetjük, és visszakapjuk az árát. 

Hangminőség, zajszűrés

A hangminőség akkor lehet fontos, ha sztereó headsetről van szó, amit zenehallgatásra, rádiózásra is használni szeretnénk. Praktikus okokból mi inkább a mono, vagyis “egyfüles” headset vásárlását javasoljuk. Így mindig kapcsolatban maradunk a külvilággal, és eljutnak hozzánk a forgalom zajai, ami vezetés közben nem mellékes szempont. Ezeknél viszont a hangminőség már nem lényeges annyira, az olcsóbb modellek is megfelelő színvonalat nyújtanak. A zajszűrésre viszont érdemes figyelni, hiszen nem hátrány, ha a motorzaj és a vezetés közben keletkező többi zörej nem zavarja a telefonbeszélgetést. 

Üzemidő

Itt két paraméterrel találkozhatunk, az egyik a készenléti, a másik a beszélgetési idő. Az előbbi annyira nem érdekes, általában elég hosszú is, az utóbbi a lényeg. A vezeték nélküli headsettel ugyanis csak addig telefonálhatunk, amíg le nem merült, így érdemes hosszabb beszélgetési idővel rendelkező modellt választani. Nyugodtan kiindulhatunk a megadott értékekből, a márkás headseteknél ezek 70-80%-a általában minimum garantált a gyakorlatban is. Egyébként érdemes a bolti alkalmazottaktól (vagy a webshop ügyfélszolgálatától) felvilágosítást kérni az adott headset valós paramétereivel kapcsolatban. 

A Plantronics Explorer 500 Bluetooth fülhallgató akár 7 órán keresztül használható, készenléti üzemmódban pedig akár 180 napig rendelkezésre áll egy feltöltéssel – Fotó: Etuo.hu

A vásárlás helye

Mint már említettük, a headsetet nem lehet a vásárlás előtt kipróbálni. Ezért érdemes az internetről rendelni, ahol élhetünk a 14 napos visszaküldés lehetőségével. Indoklás sem szükséges, és a webáruház visszatéríti a headset árát. Természetesen webshop és webhsop között is van különbség, ezért érdemes egy megbízható, komoly webáruházat választani. 

Ilyen például az Etuo.hu, ahol a headsetek mellett számos más minőségi kiegészítő, telefontokok, kijelzővédő fóliák és más GSM-tartozékok széles választéka érhető el. Mindez garantált minőségben és előnyös áron. Az Etuo.hu rendelkezik a “Megbízható bolt” védjeggyel is, ráadásul a 24 órás kiszállítás lehetővé teszi, hogy a termékek gyorsan megérkezzenek új tulajdonosaikhoz. A vásárlás menete kifejezetten egyszerű és gyors, nincs szükség regisztrációra vagy fiók létrehozására. 

A biztonságos tranzakciók mellett további előny, hogy az Etuónál a 14 napos visszaküldési garancia helyett erre egy hónap áll rendelkezésre. Vagyis 30 napon belül visszavásárolják a megrendelt terméket, amennyiben az nem felel meg a vásárló igényeinek. Az Etuo megbízható cégként tiszteletben tartja vásárlóink jogait, amiről számos pozitív vásárlói vélemény is tanúskodik.

Forrás: Etuo.hu

 

(Ezt a cikket 133 alkalommal tekintették meg.)