Aktuális DAF Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Tachográf

Újdonság: Tachográf távletöltés funkció a DAF Connect szolgáltatásban

A DAF Trucks a következő új funkciót vezeti be a DAF Connect flottakezelő felületén: Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés). Az új lehetőség segítségével a szállítmányozási üzemeltetők az interneten keresztül, valós időben kiolvashatják, tárolhatják és elemezhetik a járművezetői kártyák és tachográfok memóriáját. A Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés) segítségével az üzemeltetők pontos tachográf adminisztrációs rendszert tarthatnak fenn, és jelentős időt takaríthatnak meg.

A DAF Trucks bevezeti a Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés) szolgáltatást a járművezetői kártyák és tachográfok adatainak vezeték nélküli leolvasásához, tárolásához és elemzéséhez. Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

A Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés) funkciót alkalmazásként adjuk hozzá a járművek, flották és járművezetők valós idejű megfigyelését lehetővé tevő online flottakezelő platform, a DAF Connect vezérlőpultjához. Az új alkalmazás gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a csatlakoztatott járművekről és járművezetőikről rendelkezésre álló összes tachográfadathoz. Valós időben láthatók a vezetési idők és a pihenőidők.

A Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés) funkcióval a DAF három megoldást kínál egyben: egyetlen eszközt letöltéshez, tároláshoz és elemzéshez. A DAF Connect marketingigazgatója, Jorg Wijnands, így számolt be az újdonságról: „A járművezetői kártyák és a tachográf memóriájának pontos rögzítése és nyomon követése rendkívül munkaigényes feladat, amelynek során gyakran fordulnak elő hibák. A pontatlan könyvelések következtében pedig minden alkalommal akár több ezer eurós bírságot is kiszabhatnak.”

A DAF Connect új Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés) funkciója azonban a tachográfadatok automatikus beolvasását és tárolását teszi lehetővé, ami teljesen megfelel az összes törvényi előírásnak. Wijnands: „A szállítmányozási üzemeltetők tehergépkocsijaikat és járművezetőiket is folyamatosan megfigyelhetik, gondoskodva ezáltal arról, hogy mindig teljesítsék a vezetésre és a pihenőidőre vonatkozó előírásokat, és szükség esetén lehetőséget biztosítva maguknak a beavatkozásra. Mindez tovább növeli a közlekedésbiztonságot, és csökkenti a bírságok kockázatát.”

A Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés) funkció már elérhető DAF-márkakereskedőjénél.

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

 

(Ezt a cikket 126 alkalommal tekintették meg.)