Aktuális Busz hírek Hírek Kiemelt hírek Külföld Márkahírek Scania

Scania buszt használ egy osztrák tűzoltóság

A felső-ausztriai tartományi tűzoltóság, a Landes-Feuerwehrverband Oberösterreich, nemrég munkába állított egy Scania Interlink HD távolsági buszt logisztikai és taktikai műveletekhez. A busz mozgó parancsnoki központként és személyzeti egységként, valamint szállítójárműként szolgál.

Forrás: Scania

Több mint három évtizedig használtunk egy távolsági buszt utasok szállítására és baleseti, illetve katasztrófavédelmi műveletekhez” – mondta Markus Mayr tűzoltófelügyelő, a Landes-Feuerwehrverband Oberösterreich polgári védelmi részlegének vezetője.

A szériafelszereltségen túl a Scania buszt kék fényhidakkal, kék villogókkal és szirénával is ellátták. A jármű sebességét pedig 110 kilométer/óránál korlátozták le.

Az Interlink távolsági buszban 35 ülés és négy asztal található, amelyek szükség esetén könnyedén eltávolíthatók egy gyorskioldó mechanika segítségével. Továbbá minikonyhát, WC-t és csomagteret is kínál a jármű.

Az autóbusz kiváltása öt-hat kisebb járművel nem lehetséges” – mondta Markus Mayr.

Fontos szempont volt a tágas belsőtér. A Scania busza határozottan ezt nyújtja.”

Forrás: Scania

 

(Ezt a cikket 209 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro