Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld

Ismét több napos a várakozás Záhonynál

Szerda reggel már csaknem nyolcszáz kamion vesztegelt Kárpátalján az utak mentén a csapi ukrán-magyar és az ungvári ukrán-szlovák határátkelő előtt – közölte a Csapi Határőrosztag közleményére hivatkozva az Ukrinform hírügynökség – írja a KárpátHír.com.

A KárpátHír.com információi alapján, a csapi határállomás előtt olyan hosszú kamionsor torlódott fel Záhony irányába, hogy már elérte a határátkelőtől tíz kilométerre fekvő Szürte községet is. Mint írták, a problémát minden bizonnyal az okozza, hogy az ukrán fuvarozók kimerítették a lengyel szállítmányozási kvótát ezért a kamionosok Magyarország és Szlovákia felé próbálnak Nyugat-Európába jutni.

Sajnos a Magyar oldalon sem sokkal jobb a helyzet. Egy olvasónk az írta, hogy újra 2-3 napos sorok alakultak ki az Ukrajna és Magyarország közötti Záhony – Csap határon, illetve Szerbia és Magyarország között is már elviselhetetlen a teherautók várakozási ideje hónapok óta!

Tavasszal a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) készített egy filmet a Záhonynál kialakult tarthatatlan állapotokról, amelynek hatására rövid időn belül normalizálódott a helyzet.

Az MKFE elnökétől, Ignácz József Péter úrtól azt az információt kaptuk, hogy intenzív tárgyalások folynak az ukrán és magyar hatóságokkal a határátkelőkön fennálló tarthatatlan állapotok megszüntetésének érdekében, illetve a kialakult helyzetről tájékoztatták a NAV vezetőit is.

hungarokamion.hu

Kiemelt kép forrás: Szamosfalvi Károly

 

(Ezt a cikket 196 alkalommal tekintették meg.)