Forrás: DAF

November 8-án a nyilvánosság óriási érdeklődése mellett és a múzeum majdnem mind a 160 önkéntesének jelenlétében Pieter van Vollenhoven professzor úr hivatalosan is megnyitotta a felújított DAF Múzeumot Eindhoven városában. Pieter van Vollenhoven a holland királyi család tagja, amelyet mindig is különleges szálak fűztek a DAF márkához.

Pieter van Vollenhoven professzor úr, a holland királyi család tagja vezette az új DAF Múzeum hivatalos megnyitóját november 8-án, pénteken. Forrás: DAF

Évente közel hatvanezer látogatójával a DAF Múzeum az eindhoveni régió egyik legnépszerűbb és a város legnépszerűbb múzeuma a TripAdvisor kutatása szerint. A DAF Múzeum azonban nem üldögél a babérjain, hanem igyekszik még izgalmasabb látványossággá válni — éppen most fejeződött be a múzeum 18 hónapig tartó felújítása és korszerűsítése, amellyel szeretné évi nyolcvanezerre növelni látogatóinak számát.

A teljesen felújított DAF Múzeum alapterülete nem kevesebb mint 1100 négyzetméterrel bővült ki, hogy az igen gazdag gyűjteményt a legjobban lehessen bemutatni. – Forrás: DAF

Megdöbbentő bővítés

Aki belép az „új” múzeumba, elsőként a teljesen új előteret, a felújított éttermet, az új ajándékboltot és mindezeknek a helyiségeknek a friss, korszerű megjelenését veszi majd észre. Azonban a legnagyobb változást akkor tapasztalhatják a látogatók, ha belépnek a kiállítótérbe — egy teljesen új szárny révén nem kevesebb mint 1100 négyzetméterrel bővült az alapterület.

„Ez a fantasztikus terjeszkedés még több helyet biztosít nekünk ahhoz, hogy jobban bemutathassuk a DAF gazdag történelmének fénypontjait” – mondta Marc Van Doorne, a DAF Múzeum Barátai nevű alapítvány elnöke, aki a DAF alapítója, Hub Van Doorne unokája. „Így most már felvázolhatjuk a DAF történelmét egészen napjainkig, vagyis kihangsúlyozhatjuk a korszerű fuvarozás fontosságát, valamint bemutathatjuk az iparág legfrissebb fejlesztéseit, például a motortechnika terén. A Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek, későbbi nevén Van Doorne’s Automobiel Fabriek, mindig is az innovatív megoldásairól volt híres. Ezek a megoldások a pótkocsik, személyautók és tehergépkocsik lenyűgöző sorozatait eredményezték, amelyek mindegyike megtekinthető kiállítva a DAF Múzeumban.”

Forrás: DAF

Hivatalos megnyitó

A múzeumot 2019. november 8-án, pénteken nyitotta meg hivatalosan Pieter van Vollenhoven professzor úr, aki egy egyedülálló DAF Pony teherautóval érkezett a DAF Múzeumhoz. Ebből a tehergépkocsiból mindössze 15 példány készült — amelyek egyike a holland királyi család tulajdonában áll.

Forrás: DAF

Őszinte hála az önkénteseknek

„Biztos vagyok benne, hogy nagyapám, Hub és fivére, Wim Van Doorne rendkívül büszke lenne, ha láthatná, hogy mit értünk el az új DAF Múzeummal” – mondta Marc Van Doorne, a DAF Múzeum Barátai nevű alapítvány elnöke. „Különösen hálásak vagyunk a több mint 160 önkéntesünknek — akik többnyire lelkes egykori DAF-dolgozók —, akik nélkül nem valósíthattuk volna meg ezt a felújítást, és akik gondoskodnak arról, hogy a múzeumban minden a helyén legyen és készen álljon látogatóink fogadására minden egyes nap.”

Pieter van Vollenhoven professzor úr, a holland királyi család tagja vezette az új DAF Múzeum hivatalos megnyitóját november 8-án, pénteken. – Forrás: DAF

Az új DAF Múzeum hivatalos megnyitásának megünneplésére nyílt napot tartanak november 22-én, pénteken, 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap. Ezeken a napokon olcsóbbak lesznek a belépési díjak (6 euró felnőtteknek és 3 euró gyermekeknek 15 éves korig). További tájékoztatás a www.dafmuseum.nl weboldalon vagy a múzeum Facebook-oldalán található.

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

 

(Ezt a cikket 125 alkalommal tekintették meg.)