Aktuális Hírek Kiemelt hírek Szervezetek hírei

Nexways lesz a Waberer’s új neve

Hivatalosan még nem jelentették be, de a Facebook oldalán október 28-án közzétett a Waberer’s egy fotót a következő felirattal: Tudod hol kel fel éppen a nap? Mindezt megelőzően, már október 21-én megjelent a társaság Facebook oldalán az alábbi sejtelmes kép:

A Waberer’s International Zrt. alapítója és korábbi társtulajdonosa 2016 júniusában vált meg részesedésétől a társaságban. Wáberer György a Waberer’s név használati jogának felmondásáról még 2017-ben adott ki egy sajtóközleményt, amelyről oldalunkon is beszámoltunk

A közlemény ismerteti: az európai nemzetközi közúti fuvarozás egyik legjobban ismert márkanevének használatáról szóló megegyezés a tulajdon átruházásáról kötött megállapodás elválaszthatatlan eleme volt. A Waberer’s feliratot az új tulajdonosi szerkezetben is több mint 3500 pótkocsi viseli.

Wáberer György, a Waberer’s International Nyrt. közúti fuvarozó vállalat alapítója, korábbi vezetője, miniszterelnöki megbízott, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnöke (k), Lajkó Ferenc, a cég kinevezett vezérigazgatója (b) és Bethlen Miklós, a társaság részvényeinek versenyhatósági jóváhagyás után 97,1 százalékát tulajdonló Mid Europa Partners magántőke-befektetési alap cégvezetője a fővárosi Bank Centerben rendezett sajtóbeszélgetésen 2016. június 29-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Wáberer György részvényeit a Mid Europa Partners magántőke-befektetési alap vásárolta meg 2016-ban, amely 2011 óta volt a vállalkozó pénzügyi befektető partnere a Waberer’s-ben. A Mid Europa Partners ezzel 56,8 százalékos részesedését 97,1 százalékra növelte, amivel teljes ellenőrzést szerzett a Waberer’s-ben. Wáberer György a részvényértékesítéssel egyidejűleg lemondott a társaságban betöltött összes tisztségéről.

Forrás: MTI

Kiemelt kép forrás: Waberer’s Facebook oldala

 

 

(Ezt a cikket 1417 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen-biztos kézzel!