Aktuális Fuvarpiac Gazdaság Hírek Kiemelt hírek Szállítmányozás

Nemzetközi szolgáltatását fejleszti a Palletways Hungary

A Palletways Hungary, Magyarország egyetlen expressz raklapos logisztikai szolgáltatásokra specializálódott hálózata további fejlesztésekkel és erőforrásnöveléssel bővíti tevékenységét. A dinamikusan növekvő kereslet minőségi kiszolgálását biztosítva szeptember 2-tól a külföldre induló járataikat az eddigi heti két alkalomról napi szintűre növelték. Ennek eredményessége már most jól látható: fél hónap alatt azonnal megduplázták a Magyarországról küldött külföldön kézbesített raklapok számát.

A Palletways Group 2018 októberében lépett be Magyarországra 11 független magyarországi logisztikai szolgáltatóval partnerségben. Ezzel létrehozta Magyarország egyetlen raklapos szállítmányozásra specializálódott logisztikai hálózatát, amely azóta is folyamatosan növekszik, jelenleg 16 tagot számlál. Mindennek köszönhetően a Palletways Hungary a belföldi gyűjtő piacon már jelentős részesedést tudhat magáénak. Nemzetközi szolgáltatásuk fejlesztésével céljuk, hogy az európai szállítmányok terén is hasonló szerepet érjenek el.

„A mai felgyorsult világban, úgy gondolom, hogy a heti két alkalomra korlátozódott nemzetközi járatindítás hosszútávon nem versenyképes. Ebből kiindulva nélkülözhetetlennek gondoltuk a napi indítások bevezetését, ezáltal több ügyfelet érhetünk el és szolgálhatunk ki sikeresen. És erre mi sem jobb bizonyíték, minthogy a bevezetést követő két hétben máris megduplázódott a nemzetközi küldemények volumene. Célunk, hogy az eddigi külföldre szállított raklapok havi összmennyiségét az év végére megtízszerezzük.” – mondta Ádám Dániel Márk, a Palletways Magyarország Member Support menedzsere.

A szeptember 2-án bevezetett nemzetközi napi indítási rendszer immáron lehetővé teszi, hogy a kiszállító partnerhez megérkezett küldeményeket –ahogy belföldön, úgy külföldön is– akár 24, vagy igény szerint 48 órán belül kézbesítsék. A fejlesztés során a már korábban sikeresen működő munkafolyamat változatlan maradt; a raklapokat Magyarországról a külföldi elosztó központokba továbbítják, amelyek onnan folytatják útjukat a célországokba.

Az új járatindításokkal párhuzamosan a viteldíjak is jelentősen csökkentek, ezzel is jobban kiszolgálva az ügyfelek igényeit. Az akadálytalan működés fenntartásának érdekében a központi, biatorbágyi raktár kapacitását bővítették, illetve a várható belföldi és nemzetközi növekedés új munkatárs alkalmazását is lehetővé tette.


A Pelletways-ről

A Palletways az IMPERIAL LOGISTICS INTERNATIONAL tagja, annak Expressz Szállítmányozás részlege alá tartozik. Az Egyesült Királyságban alapították 1994-ben, és Európa vezető hálózataként a raklapos szállítmányozás területén kínál expressz szállítási megoldásokat. Versenytársaihoz képest a Palletways hálózata üzemelteti a legtöbb depót és kezeli a legnagyobb mennyiségű árut. Teljes forgalmát tekintve naponta több, mint 45 ezer, azaz másodpercenként több, mint 1 raklapot kezel.

Az elmúlt 24 év alatt a Palletways egy olyan 400 depóval és 20 központi elosztó raktárral rendelkező stratégiai hálózatot épített ki, amely Európa-szerte több, mint húsz országban végzi áruterítő szolgáltatásait: Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Csehországban, Dániában, Észtországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Lettországban, Litvániában, Luxemburgban, Hollandiában, Lengyelországban, Portugáliában, Írországban, Romániában, Spanyolországban, Szlovákiában, az Egyesült Királyságban és immár Magyarországon is. További információkért látogasson el a Palletways weboldalára: www.palletways.com

Imperial Logistics

Az Imperial Logistics 50 országban, több mint 30 ezer alkalmazottal dolgozik főként Európában és Afrikában. A vállalat az integrált és hozzá adott érték-alapú logisztikai szolgáltatások, a supply chain management és a kereskedelmet tágmoató logisztika szarkértőjeként, egyedi megoldásokkal segíti ügyfelei versenyképességét. A cégcsoport kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezik a fuvarozási, raktározási és diszbribúciós tevékenységek kapcsán, valamint a logisztikai-hálózat-üzemeltetés területén, továbbá nemzetközi szállítmányozási téren is egyre növevő szerepet tölt be a világon. A vállalat számos egyéb iparági vertikumban rendelkezik komoly szakértelemmel. Többek között ilyen iparág a mezőgazdaság, a járműipar, a vegyiáruk és az energetika, a fogyasztási cikkek piaca, az egészségápolás, a gépipar, a gyáripar és a bányászat.

Forrás és fotók: Palletways – Próbakő Kommunikáció

 

(Ezt a cikket 345 alkalommal tekintették meg.)