Aktuális Busz hírek Gazdaság Hírek Kiemelt hírek Külföld Személyszállítás

A FlixBus nemzetközi hálózatához csatlakozik az első számú török buszszolgáltató, a Kamil Koç

A FlixBus nemzetközi mobilitási szolgáltató és az Actera Group magántőke-befektetési vállalat megegyezett arról, hogy a Kamil Koç, Törökország legnagyobb múltra visszatekintő távolsági buszszolgáltatója csatlakozik a FlixBus hálózathoz. A Kamil Koç 61 várost szolgál ki Törökország-szerte, a cég 2018-ban 20 millió utast szállított. A vállalat kínálata fokozatosan válik majd a FlixBus kiterjedt hálózatának részévé, ami jelenleg 350.000 napi kapcsolatot biztosít 2000 célállomás között 28 európai országban, illetve az USA-ban. A megegyezés az illetékes hatóságok jóváhagyása után, várhatóan a következő hetekben lép életbe.

Forrás: FlixBus

Technológia és startup szellemiség találkozik évszázados tapasztalattal

„Különösen nagy örömmel tölt el minket, hogy hálózatunkban üdvözölhetjük a Kamil Koç-ot, ezzel új korszakot nyitva a török mobilitási piacon. Víziónk, hogy zöld és okos mobilitási lehetőséget biztosítsunk mindenkinek, így izgatottan terjesztjük ki innovatív szellemben, magas biztonsági és minőségi sztenderdek mellett kialakított szolgáltatásunkat a török buszpiacon utazók részére is, miközben a Kamil Koç helyi tapasztalatát is ajánlatunkba építjük. Miután értékeltük az üzletet, azon fogunk dolgozni, hogy tovább szélesítsük a már meglévő hálózatot és egyre inkább adatvezérelt eszközeink és algoritmusaink révén optimalizáljuk a menetrendeket a keresletnek megfelelően, ezzel is javítva a felhasználói élményt. Technológiai platformunknak és egyéb termékinnovációinknak köszönhetően a török utasok is élvezhetik majd a megfizethető mobilitás, a magas biztonsági előírások és kiváló szolgáltatás előnyeit egy komplettebb és kényelmesebb utazási mód formájában.” – mondta el a megállapodás kapcsán Jochen Engert, a FlixBus alapítója és ügyvezető igazgatója.

Startupból nemzetközi játékos

A német buszpiac deregularizációját követő 2013-as alapítása után a FlixBus gyorsan Európa legnagyobb távolsági buszszolgáltatójává nőtt, mára több mint 100 millió embert juttatott célba. Tech-startup, e-kereskedelmi cég és közlekedési vállalat egyedülálló kombinációjaként a FlixBus immár 30 országot lefedő hálózatot alakított ki, a közeljövőben pedig újabb régiókban és országokban is megjelenhet a cég. Kevesebb mint hat év alatt a FlixBus piacvezetővé vált számos európai országban, így például Németországban, Olaszországban, Franciaországban, a Benelux államokban és Lengyelországban, több mint 10.000 munkahelyet teremtve az iparágban. Csak 2018-ban 45 millió utast szállított a vállalat Európában és az USA-ban.

Forrás: FlixBus

 

(Ezt a cikket 71 alkalommal tekintették meg.)