Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld Országok közlekedése Tudnivalók

Kamionstop pénteken néhány európai országban – 2019 június 14.

2019 június 14-én az alábbiak szerint tilos közlekedni a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti, illetve a veszélyes árut szállító járművekkel az európai országokban.

Június 14. (péntek)

Ország Vezetési Tilalom

france-50x30pxFranciaországf

  • Csak az Ile-de-France régióban Párizs felől 16 óra és 21 óra között is!
Regionális

Bulgária

17 órától – 20 óráig
portugal-50x30pxPortugáliap
.

  • A korlátozás csak bizonyos útszakaszokra vonatkozik.
  • Részletek >>
18 órától – 21 óráig

romania-50x30pxRomániaro

  • Az A2, DN7, DN39 útszakaszokon 16 órától – 22 óráig.
Néhány útszakaszon:
  0 órától – 24 óráig

Görögország

  • Regionális korlátozás, bizonyos útszakaszokon már 1,5t-tól.
16 órától – 22 óráig

Ausztriában 3,5t össztömeg felett tilos közlekedni minden éjszaka 22 órától – 05 óráig

Ausztriában 3,5t össztömeg felett tilos közlekedni minden éjszaka 22 órától – 05 óráig, amely alól az L jelzéssel ellátott csendes járművek mentesülnek. Az L jelzéssel ellátott járművek az éjszakai vezetési tilalom alatt maximum 60 km/h sebességgel közlekedhetnek, kivéve ahol ezt táblával másképpen jelezték. Az egyes tartományokban előfordulhatnak más előírások és korlátozások is!

Bulgáriában néhány útszakaszon Szófia és Kulata között a 10t össztömeg feletti járművekkel tilos közlekedni minden nap 5:30 és 8:50 valamint 16:30 és 20:50 között. Szintén tilos közlekedni ezekben az időszakokban Szófia Knyazhevo kerületében a 15t feletti járművekkel. A 15t feletti járművekkel tilos közlekedni szombaton és vasárnap, valamint munkaszüneti napokon 8 és 21 óra között az E79-es úton, valamint a Szófia körgyűrűn és Szófia – Pernik útvonalon. Az alternatív útvonalak ki vannak táblázva.

Svájcban és Liechtensteinben általánosan tilos közlekedni minden éjszaka 22 órától – 05 óráig az 3,5t feletti gépjárművekkel és szerelvényekkel.

Romániában tilos közlekedni a veszélyes árut szállító járművekkel minden hétköznap 22 órától – 05 óráig, valamint tilos közlekedni az Otopeni – Ploiesti és Ploiesti – Brassó útvonalakon minden hétfőtől csütörtökig 6 órától 22 óráig.

Ukrajnában tilos közlekedni a nyári időszakban amikor a levegő hőmérséklete meghaladja a 28 Celsius fokot. A korlátozás a 24 tonna össztömeg feletti járművekre vonatkozik, vagy ha a tengelyterhelés 7 tonna feletti. (Miniszteri rendelet 2015.10.21./869)

A következő országokban jelenleg nem létezik semmiféle általános tilalom:
Albánia, Belgium, Finnország, Írország, Lettország, Litvánia, Málta, Macedónia, Moldova, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Svédország, Szerbia, Ciprus

Magyarországon a közlekedési tilalmat a 190/2008. (VII. 29.) Kormány rendelet szabályozza, amelyben többek között a kivételek is olvashatók.

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak”, júliusban és augusztusban kamionstop ideje alatt is. (Forrás: Police.hu)

Figyelem! Az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig történő “hazagurulás” lehetősége szeptembertől már nem él!

A fenti adatok tájékoztató jellegűek és kötelezettség nélküliek! A fentiektől az egyes helyi rendelkezéseik is eltérhetnek! Az esetleges elírásokból eredő károkért felelősséget nem vállalunk! További információkat az info@hungarokamion.hu e-mail címre várunk!

hungarokamion.hu

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 618 alkalommal tekintették meg.)