Aktuális Gazdaság Hírek Kiemelt hírek Külföld Márkahírek Renault Statisztikák

10%-os emelkedés: ilyen volt a Renault Trucks tavalyi éve

A Renault Trucks a 2018-as évet 54 868 eladott járművel zárta, ami 10%-os emelkedést jelent. A dinamikusan fejlődő európai piacon a francia gyártó megerősítette pozícióját és 0,2 pontot javított a piaci részesedésén a 16 tonna feletti kategóriában. Franciaországban piacvezető helyét emelkedő részesedésével, 28,1%-on rögzítette.

Forrás: Renault Trucks

2018 már egymást követően a 4. év, amikor a Renault Trucks növelte eladásainak volumenét. A gyártó a nagy- és közepes haszonjármű szegmensben 7,6%, a kishaszonjárművek kategóriájában 15%-os növekedést produkált.

Az értékesítések földrajzi eloszlása:

  • Európa (kivéve Franciaország): 26 830 db (+13,5 %)
  • Franciaország : 23 581 db (+10,1 %)
  • A világ többi része : 4 457 db (-8,8 %)
  • Jelentős volumennövekedés Európában

Az erős, mintegy 4,2%-os növekedést mutató 6 tonna feletti európai haszonjármű piacon a Renault Trucks 7,6%-kal több járművet tudott értékesíteni, így a francia gyártó enyhén, 0,1 ponttal, 8,5%-ra növelte piaci részesedését. A 16 tonna feletti nagyhaszonjármű kategóriában a részesedése 0,2 ponttal javult és így 8,9%-on végzett.

A 6 és 16 tonna közötti középkategóriában a Renault Trucks 0,3 pontot veszített a részesedéséből (6,2%). A csökkenés oka a Renault Trucks D cab 2m modell gyártásának leállításával magyarázható. Ez utóbbi hatás nélkül a piacrész változatlan az előző évhez képest. A Renault Trucks hazai piacán megerősítette vezető pozícióját 28,1%-os piaci résszel.

Európán kívüli piacok: növekedés Afrikában

Az Európán kívüli piacokon a Renault Trucks értékesítése 8,8%-kal csökkent, mely összesen 4457 db járművet jelentett. A visszaesést egyértelműen az Algériában 2018-ban bevezetett importkorlátozások okozták. A gyártó hagyományosan és különlegesen aktív tevékenységet folytat Afrikában, ahol összességében 25%-kal növelte az eladásait 2018-ban. Francia-Afrikában a Renault Trucks piaci részesedése 20%-os a nagyhaszonjármű kategóriában (+1 pont). A tavalyi évben szintén jelentős növekedést sikerült elérnie Törökországban (+2,1 pont, 5,8% piaci részesedés) és a Közép-Keleten (+1,1 pont, 6,4%-os piaci részesedés).

23%-os rekord növekedés a Renault Trucks használt járművek értékesítésében

2018-ban a Renault Trucks rekord évet zárt használt jármű értékesítésben a mintegy 8500 db eladott járművel, amely 23%-os növekedést jelent.

A használt járművekhez kapcsolódó szolgáltatások értékesítése is jó eredményeket hozott a gyártó « Selection » jótállásnak köszönhetően, melynek aránya az összes eladásban 6 ponttal növekedett és elérte a 18%-ot.

A használt jármű értékesítés stratégiai tevékenység a Renault Trucks számára. A gyártó 2017-ben nyitotta meg a Bourg-en-Bresse-i gyár területén a használt járműveket átalakító műhelyét, a Used Trucks Factory-t. 2018-ban összesen 400 db kamiont alakítottak át az ügyfelek igényeinek megfelelően (ez 2017-ben 230 volt). Hosszabb távon az Used Trucks Factory-ban átalakított járművek száma az összes eladás 10%-át fogja majd kitenni a tervek szerint. A T X-Road modell után a Renault Trucks 2018-ban bemutatta az Used Trucks Factory újabb modelljét, a T P-Road-ot, a teherautóvá átalakított nyergesvontatót.

Forrás: Renault Trucks

Vevőszolgálat: az alkatrészértékesítés 5%-os növekedése

A Renault Trucks vevőszolgálati tevékenysége szolid, 5%-os növekedést mutat alkatrész értékesítés tekintetében és jelentős fejlődést eredményezett a karbantartási szerződések eladásában.

A mintegy 32 000 db karbantartási szerződéssel lefedett járműállomány 5 pontos részesedés növekedést mutat, és 23,6%-ot ért el (29%, amennyiben a Clovis Location bérleti flottáját is beleértjük). Jelenleg 60 000 jármű rendelkezik karbantartási szerződéssel vagy kiterjesztett Renault Trucks garanciával. A Renault Trucks kiterjesztette a saját márkaszervizekben beépített alkatrészeinek garanciáját 2 évre, kilométer korlátozás nélkül, ezzel is hozzájárulva, hogy a problémamentes üzemeltetéshez.

A Renault Trucks dolgozik a jövő megoldásain

Az üzemanyag felhasználás -és a CO2-kibocsátás csökkentése mindig a Renault Trucks fő célkitűzései között volt. Ennek megfelelően a gyártó mindent megtesz, hogy betartsa az EU által előírt CO2 kibocsátási határértékeket.

A 2018-as év végén a Renault Trucks bejelentette a 2019-es modellverziók, a T, D és D Wide forgalmazásának elindítást, amelyek akár 7%-os üzemanyag megtakarítást eredményeznek az előző változatokhoz képest. A Renault Trucks folytatja a dízel üzemű járművek hatékonyságának növelésére irányuló kutatásait az Optifuel Lab3-as kísérleti járművel. A távlati cél 13%-os üzemanyag megtakarítás 2020-ig.

A levegő minőségének azonnali növelése érdekében a Renault Trucks 2019-ben kezdi elektromos kamionjainak értékesítését: a D és a D Wide Z.E. modelleket, melyeket a Blainville-sur-Orne-I üzemben, Normandiában gyártanak. A Master Z.E. modell már a Renault Trucks kereskedelmi forgalmában van.


A Renault Trucksról

A több mint egy évszázados francia kamionmárka, a Renault Trucks a fuvarozási szakma szereplői számára kínál 2,8 és 120 tonna közötti össztömegű járműveket, valamint az áruterítés, építőipar és távolsági szállítás igényeire szabott szolgáltatásokat kínál. A Renault Trucks márka robosztus, megbízható modelljei az optimalizált üzemanyag-fogyasztásuknak köszönhetően alacsony üzemeltetési költséget biztosítanak. A Renault Trucks termékeit és szolgáltatásait a mintegy 1500 pontból álló hálózatán keresztül kínálja ügyfeleinek világszerte. A Renault Trucks járműveinek tervezése, összeszerelése, valamint a fő komponensek gyártása is Franciaországban történik.

A Renault Trucks a Volvo Csoport, a világ egyik legnagyobb haszonjármű, autóbusz, építőgép, ipari motor és hajómotor gyártójának része. A csoport komplett finanszírozási megoldásokat is kínál termékeihez. A Volvo Csoportnak közel 105 000 alkalmazottja van, 18 országban vannak gyártó üzemei, termékeit 190 országban értékesíti. 2018-ban a csoport árbevétele 38 milliárd € (391 milliárd svéd korona) volt. A Volvo Group tőzsdén jegyzett vállalat, melynek központja Göteborgban, Svédországban van. A Volvo Group részvényeit a Nasdaq Stocholm tőzsdén jegyzik.

Forrás és kiemelt kép: Renault Trucks – PR-Agent Communications Kft.

 

(Ezt a cikket 127 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.