Aktuális Hírek Járműtechnika Kiemelt hírek Márkahírek Üzemanyag Volvo

Akár hét százalékkal csökkenti az üzemanyagköltségeket az új Volvo FH az I-Save csomaggal

Ügyfeleinek vezető üzemanyag-hatékonyságot biztosít a Volvo Trucks a Volvo FH típus most bemutatott I-Save csomagjával. Az új D13TC motor és a továbbfejlesztett üzemanyag-megtakarítási jellemzők kombinálásával ez az új megoldás akár hét százalékkal csökkentheti a távolsági fuvarozás üzemanyagköltségeit – a vezethetőség terén kötött kompromisszumok nélkül.

A kifejezetten a kihívásokat támasztó távolsági fuvarfeladatokra szabott új Volvo FH az I-Save csomaggal a Volvo Trucks eddigi legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztású teherautója. Az új D13TC motor és a továbbfejlesztett üzemanyag-megtakarítási jellemzők kombinálásával akár hét százalékkal csökkentheti az üzemanyagköltségeket. – Forrás: Volvo Trucks

Európa-szerte nő a szállítás iránti igény, és a teherautók egyre nagyobb távolságokat teljesítenek. Egyúttal a fuvarvállalatok emelkedő gázolajárakkal szembesülnek, ami veszélyezteti a nyereségességet.

„A válaszunk erre a kihívásra a Volvo FH az I-Save csomaggal. Ez egy komplett megoldás, amely a legújabb technikáinkat egyesíti a távolsági fuvarfeladatok üzemanyag-fogyasztásának jelentős csökkentésére. Mindezt úgy éri el, hogy nem kényszerít kompromisszumokra a vezethetőség tekintetében” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Az I-Save csomaggal felszerelt Volvo FH lelke a modern D13TC erőforrás. Ez a Volvo Trucks eddigi legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztású távolsági fuvarozásra kínált motorja. A szabadalmaztatott hullámformájú dugattyúkoronák javítják az égést, valamint fokozzák a hatékonyságot a hengerek közepére irányítva a hőt és az energiát. Ezután a kipufogógázokban maradt felesleges energiát újrafelhasználja a motor meghajtására a kiáramló kipufogógáz útjába épített teljesítmény-visszanyerő turbina, azaz egy Turbo Compound egység.

A D13TC motor akár 300 newtonméterrel nagyobb forgatónyomatékot biztosít, így kevesebb gyorsítás és üzemanyag szükséges ahhoz, hogy állandó sebességet tartson az autópályán. Ez az ideális megoldás a távolsági fuvarfeladatokat végző ügyfelek számára.

Az I-Save további jellemzői közé tartoznak az új, üzemanyag-hatékony hátsó tengelyek, a továbbfejlesztett, térképalapú I-See – amely elemzi a jármű előtti emelkedőket és lejtőket, majd alkalmazkodik azokhoz –, valamint a távolsági felhasználáshoz optimalizált váltószoftver. Mindezen termékek és szolgáltatások együttes hatékonyságnövelő hatása akár hétszázalékos üzemanyag-megtakarítást eredményezhet a D13 Euro 6 D-lépcsőjű motorhoz* képest.

„Az I-Save minden részletét a távolsági fuvarfeladatokat végző üzemeltetők elvárásaihoz szabtuk, különösen azoknak ideális ez, akik évente több mint 120 000 kilométert teljesítenek” – mondja Mats Franzén, a Volvo Trucks hajtáslánc-stratégiai igazgatója. „Minél nagyobb a futásteljesítmény, annál nagyobbak a megtakarítási lehetőségek. Ez egy erőteljes motor, amely rendkívül üzemanyag-hatékony és kellemes vezetési élményt nyújt.”

A Volvo FH az I-Save csomaggal az európai piacokon 2019. március 11-től rendelhető.

* Egy D13TC Euro 6 D-lépcsőjű motorral és Távolsági üzemanyagcsomaggal (I-Save) specifikált teherautó és egy D13 eSCR Euro 6 D-lépcsőjű motorral felszerelt, Távolsági üzemanyagcsomaggal nem rendelkező jármű összehasonlítása. A tényleges üzemanyag-fogyasztás számos tényezőtől függ, mint például a sebességszabályozó használata, a domborzat, a vezető vezetési tapasztalata és az időjárási viszonyok.

Az új Volvo FH az I-Save csomaggal biztosítja azt a termelékenységet és üzemanyag-hatékonyságot, amelyet a mai távolsági fuvarozás elvár. Az új D13TC motor és a továbbfejlesztett üzemanyag-megtakarítási jellemzők kombinálásával akár hét százalékkal csökkentheti az üzemanyagköltségeket. – Forrás: Volvo Trucks

Tények

Az I-Save minden jellemzője az üzemanyagköltségek csökkentését szolgálja.

A Volvo FH teherautó I-Save csomagjának tartalma:

  • D13TC (Turbo Compound) motor 460 lóerő (2600 newtonméter) vagy 500 lóerő (2800 newtonméter) teljesítménnyel
  • Új, rendkívül üzemanyag-hatékony hátsó tengelyek
  • Alapjárati motorleállító
  • I-Cruise sebességszabályozó I-Roll szabadonfutóval, amely szabályozza a sebességet az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében
  • Kormányrásegítő változó térfogatú szivattyúval
  • Továbbfejlesztett I-See domborzatkövető
  • Továbbfejlesztett I-Shift automatizált váltó távolsági fuvarozáshoz optimalizált szoftverrel

Forrás: Volvo Trucks

Kiemelt kép: Az üzemanyag-fogyasztás a fuvarozó cég számára a sikert vagy a bukást jelentheti, ezért a Volvo Trucks bemutatja az I-Save csomaggal felszerelt Volvo FH teherautót. Az új D13TC motor és a továbbfejlesztett üzemanyag-megtakarítási jellemzők kombinálásával a Volvo FH az I-Save csomaggal akár hét százalékkal csökkenti az üzemanyagköltségeket. Fotó: Volvo Trucks

 

(Ezt a cikket 693 alkalommal tekintették meg.)