Aktuális Hírek Kiemelt hírek Külföld Márkahírek Renault

ÚJ KUTATÁSI-FEJLESZTÉSI KÖZPONTOT ÉPÍT A RENAULT TRUCKS

A Renault Trucks, melynek központja alapítása, 1894 óta Lyonban található, új, környezettudatos kutatási-fejlesztési központot hoz létre 11 300 m2 területen. A megnyitását 2021-re tervezi a gyártó.

Forrás: Renault Trucks

Az induló óriási projekt a erősíteni fogja a lyoni központ elismertségét, létrehozva a Volvo csoport második legnagyobb kutatási-fejlesztési centerét.

A központ létrehozása a Renault Trucks és a Volvo Csoport 5 éves beruházási tervének egyik legfontosabb eleme, melynek célja, hogy a márka felkészülhessen a jövő fejlesztésekre és egyetlen, optimális helyre koncentrálhassa a szakmai tudást.

Az újszerű felfogásban felálló rendszerben a különböző területek szakértő kutatói kéz a kézben együtt fognak dolgozni nemcsak a Renault Trucks márka, hanem a csoport más márkáinak a projektjein is.

Közelség, kommunikáció és rugalmasság: a még hatékonyabban működő szervezet alappillérei

A szinergia, az innováció fejlesztése, a Renault Trucks és a csoport járműcsaládjainak jövőbeli sikerei érdekében az új kutatás-fejlesztési központ mintegy 1000 szakembert (a Lyoni központban található összesen 1400 közül) fog foglalkoztatni, és ezzel Franciaország 10 legnagyobb kutatási központjainak egyikévé lép elő.

A mérnökök és a kutatók a beszerzési részleggel dolgoznak majd együtt a tervek szerint. A cél, hogy a részlegek közötti információ áramlás könnyebb és gyorsabb legyen és a jövő kamionjainak fejlesztési projektjei során a jóváhagyási és véglegesítési folyamatok felgyorsulhassanak.

Ez az alapjaiban új megközelítés kifejezésre kerül a munkakörnyezet kialakításában is: a három szintes épületet úgy tervezik, hogy a favorizálja a teamek közötti kommunikációt, mely meghatározó jelentőségű a projektek és újítások megvalósításához.

Az irodák, a nyitott terek, a kreatív zónák ….. elhelyezése és kialakítása és a teljes épület úgy lett megtervezve, hogy az újításra és a tapasztalatcserére ösztönözzön.

Eco-design, optimális munkakörnyezet és költséghatékonyság: 100%-ban helyi, lyoni megvalósítással

Az új épület kivitelezője az Archigroup vállalat, amelyet a környezettudatos kialakítás megvalósításában a szakértők segítenek. 25%-kal kevesebb  energiával fog működni mint amit jelenleg a francia szabályozás előír a hasonló központok részére. A létesítményt a legújabb és legszigorúbb elvárásokat támasztó HQE szabványok (High Quality Environmental Certification for Sustainable Buildings) szerint tervezték.

A mintegy 33 millió EURO-s beruházás tervének indításakor, amikor annak teljes életciklusával terveztek, nem csak az építési-beszerzési költségekkel, de a karbantartás, az energia és a hulladék gazdálkodás költségeit is kalkulálták.

A kétéves projekt elindul!

2019. nyarán kezdik a kutatási-fejlesztési központ építkezési munkálatait, mely egy a hatékonyság és a fenntarthatóság irányában elkötelezett gyártó képét fogja mutatni. A projekt a tervek szerint 2021. első félévében fejeződik be.

Forrás és kiemelt kép: Renault Trucks

 

(Ezt a cikket 29 alkalommal tekintették meg.)