Ajánlatok Aktuális Alkatrészgyártók hírei Bemutatók Hírek Kiemelt hírek Újdonságok

A Goodyear új OMNITRAC vegyes használatú abroncsai tehergépkocsik számára

Masszívabb kialakítás és hosszabb hasznos élettartam[1], továbbá véletlen sérülésekre vonatkozó és újrafutózási garancia

A Goodyear most vezeti be vadonatúj vegyes használatú tehergépkocsi-abroncsait, amelyek jobban ellenállnak a károsodásnak, és hosszabb hasznos élettartammal rendelkeznek, mint a korábbi hasonló Goodyear modellek – ráadásul a vállalat véletlen sérülésekre vonatkozó és újrafutózási garanciát is biztosít hozzájuk. Az OMNITRAC termékcsalád az új DuraShield technológiával készült, és a nagyfokú ellenállóságot kiváló teljesítménnyel és újrafutózhatósággal ötvözi

Az új termékcsaládot olyan járművek számára terveztük, amelyek alapvetően közúti forgalomban közlekednek, de a burkolatlan utak nehéz körülményei között is használják őket, ezért a manapság igen keresett vegyes használatú abroncsokat igénylik. Az ilyen járművek közé tartoznak például az építőiparban használt billenőplatós teherautók, betonkeverők, betonszivattyús teherautók és alacsony rakfelületű trélerek, valamint a hulladékszállításban, az újrahasznosításban, a faiparban és a mezőgazdaságban alkalmazott tehergépjárművek is.

Az OMNITRAC termékcsalád abroncsai 10 különböző méretben kaphatók (ebből hat az OMNITRAC S kormányzott abroncsok, négy pedig az OMNITRAC D húzóabroncsok közé tartozik), és a sorozat egy új, vegyes használatra szánt méretet is magában foglal. Ez utóbbi, a 315/70R22.5 jelölésű méretkategória összhangban van a szektorban egyre inkább tapasztalható, a szabványos vontatók alkalmazása iránti igénnyel.

A Goodyear új DuraShield technológiájával készült abroncsok a karkasz sérüléseivel szemben fokozott ellenállást biztosító különleges felső övréteggel rendelkeznek, mely növeli a futásteljesítményt és javítja az újrafutózhatóságot. Az új OMNITRAC termékcsalád abroncsait hosszabb hasznos élettartam1 jellemzi, a 3PMSF jelzés pedig garancia arra, hogy a téli gumikkal támasztott egyre szigorúbb követelményeknek is meg fognak felelni.

Az abroncsokba rádiófrekvenciás azonosítási lehetőséget (RFID) is beépítettünk, ami lehetővé teszi az egyszerű azonosítást, és így a kapcsolódást az abroncskezelési és nyomon követési rendszerekhez. A flottakezelők hátradőlhetnek: a Goodyear OMNITRAC garancia[2] segítségével fedezhetők azok a véletlen sérülések, melyek a regisztrált abroncsokat egyébként javíthatatlanná és használhatatlanná teszik. A karkaszok visszavétele 100%-osan garantált[3].

„A mai világban a vegyes használatú flották kezelői olyan abroncsokat igényelnek, melyek sokoldalú hasznosítási lehetőségeket biztosítanak az utakon, és egyben kellően ellenállók mind közúti, mind terepkörülmények közt” – nyilatkozta Benjamin Willot, a Goodyear haszongépjármű-abroncsokkal foglalkozó Commercial Tires Europe részlegének marketingigazgatója. „Új OMNITRAC abroncsaink a régi termékcsalád magasabb szintjét képviselik, és immár a DuraShield technológiával készülnek, ami még ellenállóbbá teszi őket, és megnöveli hasznos élettartamukat. Annyira hiszünk benne, hogy ezek az abroncsok bírni fogják a terhelést, hogy garanciát vállalunk a véletlen sérülésekre.

OMNITRAC S

Az OMNITRAC S kormányzott abroncsokat úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljenek a modern építőipar és más hasonló felhasználási területek kihívásainak, ahol a gyakori közúti használat mellett a munkaterületeken a terepkörülményekkel is meg kell birkózni. A kiváló közúti kopási mutatók mellett az abroncs előnye, hogy az innovatív DuraShield technológiának köszönhetően kiemelkedően ellenálló a futófelület sérüléseivel szemben és könnyű újrafutózni.

OMNITRAC D

Az új OMNITRAC D hajtott abroncsok mintázatát három sornyi futásirányú lamellával barázdált blokk alkotja, melyek a közúti forgalomban és télen is optimális teljesítményt biztosítanak. Az OMNITRAC D közúton kiváló kopási teljesítményt mutat, és egész élettartama alatt, mindenféle felületen biztosítja a megfelelő tapadást – garantált újrafutózhatóság mellett. A DuraShield technológiának köszönhetően jelentősen javult a karkasz tartóssága és a futófelület ellenálló képessége, továbbá megelőzhetővé vált a futófelület darabjainak forgatónyomaték okozta kiszakadása is, például tartósfék használata esetén.

ÚJ OMNITRAC MÉRETEK

abroncs méret terhelési index sebesség- index üzemanyag- hatékonyság nedves tapadás zaj-kibocsátás (dB)
OMNITRAC S 13R22.5 156/150 K C B 71  )
OMNITRAC S 295/80R22.5 152/148 K D B 71  )
OMNITRAC S 315/80R22.5 156/150 K D B 73  ))
OMNITRAC S 315/70R22.5 156/150 High Load K fejlesztés alatt
OMNITRAC S 385/65R22.5[4] 160 (158) K (L) fejlesztés alatt
OMNITRAC S 325/95R24[5] 162/160 K C B 72  ))
OMNITRAC D 13R22.5 156/150 K D B 75  ))
OMNITRAC D 295/80R22.5 152/148 K D B 75  ))
OMNITRAC D 315/80R22.5 156/150 K D B 75  ))
OMNITRAC D 315/70R22.5 154/150 (152/148) K (M) fejlesztés alatt

Pótkocsik abroncsai

A Goodyear OMNITRAC MST II 385/65R22.5 és 445/65R22.5 pótkocsikra készült abroncsai kiegészítik az új OMNITRAC S és D abroncsokat, és mind közúti, mind terepkörülmények között magas futásteljesítményt és kiváló tapadást biztosítanak. A széles futófelületű abroncsok egyenletes kopási jellemzőket mutatnak, és kombinálják a kiváló futásteljesítményt a nagyfokú ellenálló képességgel és stabilitással. 

Piaci bevezetés

Az OMNITRAC termékcsalád és a TreadMax melegfutózással megújított változatok 2018 december elején kerülnek forgalomba.

Goodyear Proactive Solutions

Legyen szó bármilyen termékről, a legjobb teljesítményt – különösen vegyes használat esetén – akkor kapjuk, ha megfelelő karbantartjuk abroncsainkat. A Goodyear azt ajánlja a flottakezelőknek, hogy a kiváló minőségű abroncsok mellé a megfelelő szolgáltatásokról és megoldásokról is gondoskodjanak. Vegyes használat esetén a Goodyear Proactive Solutions megoldások bizonyulhatnak különösen hasznosnak.

A Goodyear Proactive Solutions az adatalapú megoldások teljes skálájával áll a felhasználók rendelkezésére, beleértve a fejlett telematikai technológiákat és az előrejelzést szolgáló szabadalmaztatott analitikai módszereket is. A szolgáltatás segítségével a haszongépjármű- flották abroncsainak állapota valós időben, nagy pontossággal nyomon követhető.

Az OMNITRAC abroncsok szempontjából különösen hasznos az abroncsnyomást ellenőrző Goodyear TPMS (Tyre Pressure Monitoring System), melynek segítségével tovább fokozható a teljesítmény, így a flottakezelők nagy távolságok esetén is nyugodt szívvel bocsáthatják útjukra járműveiket. A fejlett telematika és a Goodyear különleges algoritmusa révén a Goodyear Proactive Solutions folyamatosan figyelemmel kíséri az abroncsokat, és azonnal figyelmeztet, ha azok hőmérséklete vagy nyomása az elfogadható határértékeken kívülre kerül.


A Goodyear

A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártója. A vállalat mintegy 64 000 embert foglalkoztat a világon, a termékeit pedig 22 ország 48 létesítményében állítja elő. Az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két Innovációs Központjának célja: a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztése, melyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítményi színvonalát. A Goodyearrel és termékeivel kapcsolatos további információkért keresse fel a  www.goodyear.com/corporate weboldalt.

[1] A Goodyear MS II abroncsokkal összehasonlítva

[2] A baleseti károkra vonatkozó garancia részletes feltételeit az „OMNITRAC Guarantee” kampány szerződéses feltételei tartalmazzák, melyek a www.mygoodyear.eu/omnitrac oldalon érhetők el.

[3] A karkaszok 100%-os visszavételére vonatkozó kiegészítő garancia részletes feltételeit az „OMNITRAC Guarantee” kampány szerződéses feltételei tartalmazzák, melyek a www.mygoodyear.eu/omnitrac oldalon érhetők el. A karkaszok 100%-os visszavételére vonatkozó kiegészítő garancia csak azokban az országokban érvényes, ahol a Goodyear „Customers Own Casing” modellje elérhető az újrafutózott abroncsok számára.

[4] Ebben a méretben az abroncsok nem a DuraShield technológiával készülnek.

[5]  Az OMNITRAC S 24” a közel-keleti és afrikai országok számára kifejlesztett, bármely tengelyre felszerelhető abroncs. Ebben a méretben RFID technológiával készült abroncsok jelenleg nem kaphatók.

Forrás: WSHungary Kft. – Goodyear Communications

 

(Ezt a cikket 36 alkalommal tekintették meg.)