Ajánlatok Alkatrészgyártók hírei Hírek Személyautók Teszt

A Hankook téli abroncsai meggyőző eredményt mutattak a független európai abroncsteszteken

A Hankook abroncsgyár az i*cept RS 2-vel, az i*cept Evo 2-vel és az i*Pike RS 2-vel három kiváló téli abroncsot kínál a hamarosan várható hideg évszakra. Mindhárom modell csúcshelyezést ért el az európai szakmagazinok és tesztszervezők abroncstesztjeiben. A Hankook téli abroncsai ezzel folytatják a 2017-es teszt szezon sikersorozatát.

Forrás: Hankook Tire

A Hankook már felkészült a télre három kiváló modell bemutatásával. A Winter i*cept RS 2, a Winter i*cept Evo 2 és a Winter i*Pike RS 2 az európai összehasonlításban átlag feletti teszteredményeket ért el. A német, finn, orosz, svéd és angol szaklapok független tesztelői mindenek előtt a Hankook abroncsok kezelhetőségi és fékezési jellemzőit dicsérték havas útviszonyok között. A Hankook sikermodellje Közép- és Nyugat-Európában, a Winter i*cept RS 2, a német és angol szaklapok összes tesztjében csúcshelyezéseket ért el. Az abroncs a tesztelőket első sorban a „mindenféle időjárási körülmények melletti kiváló kezelhetőségi jellemzőkkel“ győzte meg (Autobild, Németország, 38/2018). A Winter i*cept RS 2 „hóban is rendkívül megbízható, pontos és nagy vonóerőátvitelt nyújt“ (auto motor sport, Németország, 21/2018). Az abroncs nedves úton is nagyszerűen szerepelt biztonságos és könnyen uralható menetjellemzőivel. (Auto Express, Egyesült Királyság, 09/2018). A Winter i*cept RS 2 ezzel megismételte tavalyi jó teszteredményeit.

A közép- és nyugat-európai téli útviszonyokhoz a Hankook Winter i*cept Evo 2 modellje is kiválóan megfelel. Az ultra-nagyteljesítményű téli abroncs erőteljes fékteljesítménye és kanyarokban nyújtott legjobb tapadása volt a leginkább meggyőző havas úttesten, a gumiabroncs futófelülete “havas fékezéskor példaértékű tapadási tulajdonságokat kínál”. A Hankook i*cept Evo 2 abroncsa ezen felül „könnyen kezelhető nedves úton“ és „biztonságosan irányítható“ száraz útfelületen is (sport auto, Németország, 11/2018). A hóban és jégben gazdag területeken, ahol tartós fagyra lehet számítani, mint Skandináviában vagy Oroszországban, a Hankook többek között az i*Pike RS 2 modellt kínálja. A szöges téli abroncs csúcseredményeket ért el az orosz és skandináv tesztmagazinok mostani számaiban. Ott első sorban a havon nyújtott rendkívül jó fékteljesítményével és a jégen tapasztalt hasonlóan jó oldaltartásával győzte meg a tesztelőket. (Za Rulem, Oroszország, 09/2018). A Hankook az új futófelületi mintázat fejlesztése során nagyrészt saját tesztközpontját használta, mely Finnország északi részén, Ivaloban működik 2017 eleji megnyitása óta, és elsődleges feladata az Európába szánt téli abroncsok tesztelése.

Forrás: Hankook Tire

„Örülünk a különböző országokban az új téli abroncsainkkal elért jó teszteredményeknek“ – jelentette ki a Hankook Európai vezetője, Kim Han-Jun. „A független abroncstesztek rendszeresen jó és nagyon jó eredményeket hoznak ki Hankook téli abroncsainkra, ami azt igazolja, hogy a végfelhasználóknak megfelelő termékeket tudunk kínálni sokoldalú alkalmazásaikhoz ezeken az igényes piacokon.“

Forrás: Hankook Tire Magyarország Kft.

 

(Ezt a cikket 41 alkalommal tekintették meg.)