Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi határprognózis – 2018 október 20 – 25.

A határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul a 2018. október 20-25. közötti időszakban.

Illusztráció – MTI Fotó: Balázs Attila

A teherforgalomban október 20-án (szombaton) 22 órától október 21-én (vasárnap) 22 óráig, valamint október 22-én (hétfőn) 22 órától október 23-án (kedden) 22 óráig kamionstop lesz. Emiatt elsősorban belépő irányban alakulhat ki hosszabb várakozás hétfőn és szerdán hajnalban.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http.//www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak. Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton
– elsősorban Hegyeshalom térségében Ausztria felé eseti jelleggel – torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás akár a 30-60 perc is lehet.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Udvar Közúti határátkelőhelyen a Magyarországon keresztül utazó vendégmunkások miatt pénteken és szombaton kifelé, majd vasárnap befelé irányban forgalomnövekedéssel számolunk, amely miatt akár 30 perces várakozás alakulhat ki a személyforgalomban. A teherforgalomban pénteken, szombaton és jövő héten hétfőn mindkét irányban akár 30-60 perces várakozás is kialakulhat.

Bács-Kiskun megye

A megye közúti határátkelőhelyei közül Tompa Közúti Határátkelőhelyen pénteken, szombaton és vasárnap a személy- és a buszforgalomban belépő irányban 30-60 perces várakozás is kialakulhat, míg kilépő irányban 30-60 perc várakozással lehet számolni. A teherforgalom vonatkozásában kilépő irányban 30-120 perces várakozás alakulhat ki szombat és hétfő délutánig.

Bácsalmás és Bácsszentgyörgy közúti határátkelőhelyen a hosszú hétvégén az átkelőhelyek nyitását követő, illetve zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 30-60 percet a várakozás.

Csongrád megye

Röszke Autópálya Határátkelőhelyen pénteken és szombaton kilépő irányban a buszok tekintetében és a személyforgalomban akár 30-120, míg tehergépjárművek esetében 60-120 perc várakozással lehet számolni. Szombat reggeltől vasárnap estig a belépő irányban várható jelentős forgalomnövekedés, a buszok tekintetében 60-120 perc, személyforgalom tekintetében 60-120 perc várakozás lehetséges. A tehergépjárművek esetében szombat estig, illetve hétfő, valamint szerda hajnaltól 60-180 perc várakozás is kialakulhat a belépő irányban.

Csanádpalota Autópálya Határátkelőhelyen pénteken és szombaton, illetve jövő héten hétfőn valamint szerdán a tehergépjárművek tekintetében belépő irányban 60-180, kilépő irányban 60-120 perces várakozásra lehet számítani. A személyforgalom tekintetében ki- és belépő irányban 30-60 perces várakozással számolunk hétvégén a bevásárló turizmus és a vendégmunkások utazása miatt. Buszforgalom esetében a hétvégén esetenként 60-120 perces várakozás is kialakulhat.

Nagylak Közúti határátkelőhelyen a személygépjárművek és a buszok esetén 30-60 perc várakozás alakulhat ki mindkét irányban.

Kiszombor Közúti határátkelőhelyen szombaton és vasárnap a reggeli időszakban a fürdőlátogatók megjelenése okozhat forgalomtorlódást, akár 30 perc várakozást. A tehergépjárművek esetében pénteken és szombaton kell nagyobb forgalomra számítani. Buszok tekintetében a hétvégi időszakra tevődik a forgalom többsége, a várakozás 30 perc is lehet.

Tiszasziget, valamint Ásotthalom és Röszke közúti határátkelőhelyeken a hétvégén 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban, elsősorban belépő irányban.

Békés megye

Békés megye közúti határátkelőhelyein nem számolunk jelentősebb várakozás kialakulásával, de a hosszú hétvégén a szokásosnál élénkebb forgalom lesz a reggeli és az esti időszakban a személyforgalomban. A teherforgalomban a kamionstop időszakát megelőzően és azt követően alakulhat ki akár 30 perc várakozás Gyula közúti határátkelőhelyen.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd Közúti határátkelőhelyen 2018. október 19-én és 20-án 8 és 22 óra közötti időszakban ki- és belépő irányban 30-90 perc várakozással lehet számolni a tehergépjárművek tekintetében. A tehergépjárművek esetében ki- és belépő irányban október 21-én 22 óra és október 15-én 20 óra között, valamint október 23-án 22 óra és október 24-én 16 óra között 60-120 perc várakozás alakulhat ki.

A személygépjárművek tekintetében Ártánd Közúti határátkelőhelyen október 20-án és október 21-én 8-20 óra között a belépő irányban akár 30 perc várakozás is kialakulhat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Vállaj közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban a kilépő irányban pénteken déltől estig 30-60 perces várakozás is kialakulhat. A hosszú hétvégén a reggeli-délelőtti időszakban, illetve délután a belépő irányban 30 perc várakozásra lehet számítani.

Csengersima közúti határátkelőhelyen a kilépő irányban pénteken déltől estig alakulhat ki jelentősebb forgalom, amely során akár 30 perces várakozás is előfordulhat. A hétvégén a reggeli-délelőtti időszakban belépő irányban 30-60 perc, a kora délutáni, kora esti órákban pedig kilépő irányban szintén 30-60 perc várakozás kialakulásával számolunk a szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt. A teherforgalomban a hajnali és a kora délelőtti órákban alakulhat ki 60-120 perc várakozás elsősorban belépő irányban.

Záhony közúti határátkelőhelyen belépő irányban a hét minden napján, elsősorban a kora reggeli, délelőtti időszakban számolhatnak az utazók 60-120 perc várakozással. Szombat délutántól hétfő estig kilépő irányban is kialakulhat 60-120 perc várakozás a személyforgalomban. A teherforgalom tekintetében a várakozás kilépő irányban elérheti, illetve meghaladhatja a 60-120 percet.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében belépő irányban a hét minden napján már a hajnali óráktól számolhatnak az utasok 30-120 perc várakozással, ezért javasoljuk a folyamatos nyitvatartással működő Tiszabecs-, illetve a korlátozott nyitvatartással (7-19) üzemelő Barabás Közúti Határátkelőhely igénybevételét. Kilépő irányban az időszakosan megnövekvő forgalom miatt elsősorban a délutáni időszakban 30-60 perc várakozás kialakulhat.

Tiszabecs közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében belépő irányban a hét minden napján a reggeli és a délelőtti órákban alakulhat ki 30-60 perc várakozás.

Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 18 óra) közúti határátkelőhelyen a nap bármely időszakában kialakulhat 15-30 perces várakozás, amelynek mértéke elsősorban az átkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban meghaladhatja a 30 percet.

További részletes információk a Magyar Közút www.kozut.hu oldalán találhatók.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu

Illusztrációs kiemelt kép: ORFK Légi felvétele – H. Szabó Sándor

 

(Ezt a cikket 484 alkalommal tekintették meg.)