Hírek Közút

Forgalomba helyezték az M4-es új szakaszát

Forgalomba helyezték az M4-es gyorsforgalmi út új szakaszát Ceglédbercel és Cegléd között csütörtökön.

Lajkó Csaba és Polgár Balázs, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói, a Löködönc Pneumobil elenevezésű projekt résztvevői pneumatikus autóikkal bemutatót tartanak az M4 gyorsforgalmi út Ceglédbercel-Cegléd közötti 8,1 kilométeres szakaszának forgalomba helyezésén Ceglédnél 2018. augusztus 16-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A 8,1 kilométeres útszakasz ceglédi átadásán Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára azt mondta, hogy az út teljes megépülésével nemcsak gyorsulni fog a forgalom, hanem biztonságosabbá is válik. Hozzátette, hogy a jövő év második felében befejeződő fejlesztés a térség gazdaságára is jelentős hatással lesz.

Földi László, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy Cegléd és környéke nagyon sokat vár az út megépülésétől, mivel az nagy hatással lesz az idegenforgalomra és a helyi gazdaságra.

Új fejlődési szakasz indulhat a környék településeinek életében – fűzte hozzá. Takáts László, Cegléd polgármestere történelmi pillanatnak nevezte a fejlesztést, amelyre a helyiek régóta várnak.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 136 alkalommal tekintették meg.)