Aktuális DAF Hírek Márkahírek

Személyi változások a DAF igazgatótanácsában

Preston Feight, a DAF elnöke a PACCAR ügyvezető alelnökévé lépett elő, míg Harry Wolters, a DAF eddigi európai értékesítési igazgatója a DAF Trucks elnökeként és a PACCAR alelnökeként folytatja.

Preston Feight a PACCAR ügyvezető alelnökeként folytatja munkáját.

Preston Feight immár húsz esztendeje tagja a PACCAR kollektívájának, legutóbbi pozíciójában a PACCAR alelnökeként és a DAF Trucks elnökeként. Új beosztásában a PACCAR seattle-i székhelyén a DAF Trucks és a PACCAR Parts tevékenyégéért felel. Korábban gyártástervezési igazgatóként, főmérnökként, valamint az értékesítés és a marketing területén ügyvezetői asszisztensként tevékenykedett, míg 2015-ben a Kenworth Trucks ügyvezető igazgatójává nevezték ki.

Preston Feight a Northern Arizona University gépészmérnöki (B.S.) és a University of Colorado mérnökmenedzseri (M.S.) szakán szerzett diplomát, illetve bejegyzett hivatásos mérnök (P.E.). 2017-ben az Európai Autógyártók Szövetsége (European Automobile Manufacturers’ Association; ACEA) Haszonjármű-bizottságának elnöki pozícióját töltötte be.

Harry Wolters a DAF Trucks elnökeként és a PACCAR alelnökeként folytatja munkáját.

Harry Wolters 22 éve dolgozik a PACCAR vállalatnál, mostani kinevezését megelőzően európai étékesítési igazgatóként. DAF-pályafutása során tehergépkocsi-gyártásellenőri, logisztikai fejlesztési igazgatói és operatív logisztikai igazgatói pozíciót töltött be, majd az eindhoveni teherautógyár igazgatójaként, humánerőforrás-vezetőként és ügyvezető igazgatóként is tevékenykedett. Harry Wolters a University of Eindhoven műszaki business-menedzsment (M.A.) diplomájának birtokosa, 2017-ben pedig a Stanford Executive Program résztvevője.

A személyi változások szeptember 1-jével lépnek hatályba.


A DAF Trucks N.V. – a PACCAR Inc amerikai cég leányvállalata. Az anyacég a világ legnagyobb nehézvontató-gyártói közé tartozik – a könnyű, közepes és nehézvontatók vezető gyártója. A DAF a vontatók és tehergépkocsik teljes választékának gyártója, amely minden szállítási alkalmazáshoz megfelelő járművet ajánl. A DAF vezető szerepet tölt be a szolgáltatások területén is, beleértve a MultiSupport javítási és karbantartási szerződések kezelését, a PACCAR Financial finanszírozási támogatásait, valamint a PACCAR Parts első osztályú pótalkatrész-ellátását. Mindezen felül a DAF részt vesz a városi és távolsági buszok gyártói által felhasznált tengelyek és motorok fejlesztésében és előállításában is. DAF Trucks N.V. a gyártási tevékenységet Eindhovenben (Hollandia), Westerlóban (Belgium), Leylandben (Egyesült Királyság) és Ponta Grossában (Brazília) végzi, és 1100 márkakereskedővel és szervizállomással rendelkezik Európában és azon kívül.

Forrás és fotók: DAF │ DAF Hungary Kft.

 

(Ezt a cikket 22 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen-biztos kézzel!