Aktuális Gazdaság Hírek Külföld Logisztika

KÖZÖS VÁLLALATOT ALAPÍT A GEFCO ÉS A BERGÉ

CÉL A SPANYOL GÉPJÁRMŰ-LOGISZTIKA FEJLESZTÉSE

Az együttműködésnek köszönhetően az új vállalat több mint 3 millió négyzetméternyi tárolási területtel, 700 járműszállító tehergépkocsival, 100 vasúti tehervagonnal és 40 ezer négyzetméternyi raktárterülettel éves szinten 1,4 millió személygépjármű kezelésére lesz majd képes.

Luc Nadal (jobb oldalon, GEFCO) Jaime Gorbeña (bal oldalon, BERGÉ)

A GEFCO, a komplex ipari ellátási lánccal kapcsolatos szolgáltatások globális szereplője, az autóipari logisztika vezető európai vállalata, valamint a BERGÉ, a multimodális logisztikai szolgáltatások első számú spanyolországi szolgáltatója együttesen létrehozzák Spanyolország piacvezető logisztikai vállalatát kész járművek szállítmányozása terén. Az új, egyenlő arányban birtokolt BERGÉ GEFCO vállalatot a két társaság spanyolországi, kész járművek logisztikájával foglalkozó divíziója alkotja a GEFCO FVL (Kész Járművek Logisztikája) és a BERGÉ Automotive Logistics (BAL; Gépjármű Logisztika) üzletágakon keresztül. A vállalat elindulásához az Európai Bizottság jóváhagyása szükséges.

Együttműködés a piaci növekedés érdekében

A kész járművek spanyolországi piaca világszerte az egyik legnagyobb: évente 3 millió gépjárművet gyártanak, 2,4 milliót exportálnak és 1,2 milliót értékesítenek. A fő folyamatok fejlesztésével, a meglévő erőforrások optimalizálásával és rugalmasabb szolgáltatásokkal a BERGÉ GEFCO célja, hogy szorosabb kapcsolatot alakítson ki az ügyfelek igényeinek magasabb szintű kielégítése érdekében. Az új vállalat a kész járművek logisztikájával kapcsolatos szolgáltatások teljes skáláját kínálja ügyfeleinek: fuvarozást, raktározást, műszaki szolgáltatásokat, ellenőrzést és szállítást.

Az üzleti partnerek egyesített erőforrásai és szállítóeszközei átfogó szolgáltatásnyújtást tesznek lehetővé, beleértve a logisztikai tervezést és mérnöki munkákat az ügyfelek gyártóüzemétől a végfelhasználókhoz való szállításig.

Az anyavállalatok szakértelmére és erőforrásaira alapozva a BERGÉ GEFCO a kész járművek piacának új, dinamikus vezetőjévé válik, magasabb hozzáadott értéket nyújtva az ügyfelek, partnerek és alkalmazottak számára.

A vállalat tevékenységének központjában a spanyol piac áll majd, ugyanakkor segít mindkét üzleti partnernek abban, hogy továbbépítsék nemzetközi hálózataikat más piacokon.

Új szállítási és raktározási megoldások

A BERGÉ GEFCO jelentősen növelni fogja a szállítási és tárolási kapacitást, valamint a szolgáltatásinak területi lefedettségét. Az ügyfelek számára kiaknázható lehetőség, hogy a közös vállalat 3,4 millió négyzetméternyi tárolási területet kínál raktárépületekben és kikötőkben, valamint több mint 700 járműszállító tehergépkocsival, 100 vasúti tehervagonból álló flottával segíthetik évente 1,4 millió személygépjármű szállítmányozását.

Az új vállalat számos kiegészítő szolgáltatást is nyújt majd Spanyolországban található 10 logisztikai központjában, valamint 40 000 négyzetméternyi műhelytérben. Ilyen szolgáltatás például a javítás, fényezés, autómosás, szállítási előkészületek, minőségellenőrzés és végső ellenőrzés.

„Nagy örömszámunkra, hogy közös vállalatot hozhatunk létre a BERGÉ-vel. Partneri kapcsolatunk lehetővé teszi, hogy szélesebb körben kínáljunk magas színvonalú szolgáltatásokat, amelyek előnyeit ügyfeleink, partnereink és alkalmazottaink egyaránt élvezhetik” – hangsúlyozta Luc Nadal, a GEFCO igazgatótanácsának elnöke. „Az új vállalat kiváló helyzete lehetővé teszi, hogy előrevetítsük a gépjárműipari szektor változó igényeit, és már alig várjuk, hogy egyesített erőforrásainkkal fellendíthessük a növekedést.”

Jaime Gorbeña, a BERGÉ y COMPAÑÍA elnöke hozzátette: „A BERGÉ elkötelezett, hogy az ipari logisztika területén világelső GEFCO-val partneri kapcsolatot alakítson ki. Ez minden bizonnyal erősíteni fogja vezető szerepünket a spanyol gépjármű-logisztika területén. Bízunk abban, hogy az ezen területen megszerzett tudásunk és tapasztalatunk egyesítésével kínált szolgáltatásaink további fejlődést és vállalati növekedést fog eredményezni.”

A működés összehangolása

A BERGÉ GEFCO logisztikai megoldások átfogó portfólióját kínálja majd a két vállalat már meglévő ügyfeleinek, ezzel lehetővé téve számukra a szezonális csúcsidőszakok hatékonyabb kezelését, valamint azt, hogy javukra fordítsák az új vállalat megnövekedett erőforrásait.  Az együttműködés ezenkívül lehetővé teszi, hogy megjósoljuk és kezeljük a gépjárműipari szektor változó igényeit, és segítsük az ügyfeleket a növekvő értékesítési mennyiségek kezelésében.

A BERGÉ GEFCO SZÁMOKBAN:

  • 650 alkalmazott
  • Székhely: Ciempozuelos (Madrid, Spanyolország)
  • 3,4 millió négyzetméternyi tárolási terület
  • 1,4 millió gépjármű kezelését lehetővé tevő kapacitás
  • 700 járműszállító tehergépkocsi
  • 100 vasúti tehervagon
  • összesen 40 000 négyzetméternyi raktárterület
  • 10 logisztikai központ az alábbi településeken: Ciempozuelos, Pinto és Villaverde (Madrid), Barcelona és Tarragona (Katalónia), Sagunto (Valencia), Vigo és Porriño (Pontevedra), Santander és Zaragoza.
  • Jelenlét 26 spanyolországi kikötőben

A GEFCO CSOPORT

Mi a GEFCO-nál hiszünk abban, hogy a közös fejlődés kulcsa a partnereinkkel való tartós együttműködés. 69 éves tapasztalatunkra építve intelligens és rugalmas ellátási láncok kidolgozásával és bevezetésével foglalkozunk több mint 10 iparág számára. A GEFCO Csoport ma vezető helyet tölt be Európában az autóipari logisztika területén, és globálisan a 10 legnagyobb szereplő közé tartozik a multimodális ellátási lánccal kapcsolatos megoldásokban. A 47 országban jelen lévő, a világon 13 000 főt foglalkoztató Csoport hálózata jelenleg több mint 300 célállomást tartalmaz. A GEFCO Csoport 2017-ben 4,4 milliárd eurós forgalmat ért el.

A BERGÉ VÁLLALAT

A BERGÉ vállalat (www.bergelogistics.com) Spanyolország vezető multimodális logisztikai szolgáltatója. Kiterjedt struktúrája az alábbi területekre specializálódott: integrált gépjármű-logisztika, kikötői műveletek, hozzáadott értéket biztosító logisztika és folyamatok kiszervezése, valamint szállítás. Az éves szinten több mint 3 millió logisztikai szolgáltatás során a kikötői terminálokban kezelt gépjárművek száma meghaladja az 1 milliót. Raktárépületei nagy, 2 millió négyzetmétert meghaladó tárolási kapacitással, valamint multimodális összeköttetéssel (vonat, hajó és tehergépkocsi) rendelkeznek. A raktárépületekben az alábbi szolgáltatások érhetők el: szállítási előkészületek, tartozékok összeszerelése, személyre szabás és átalakítás, karosszéria javítása és fényezés, illetve egyéb műszaki szolgáltatások. A BERGÉ az 1870-ben, Bilbaóban alapított BERGÉ y COMPAÑÍA része. A körülbelül 4500 főt foglalkoztató vállalat 9 országban van jelen a tengeri kikötői, gépjármű-forgalmazási és logisztikai szektorokban. 

Forrás: WSHungary Kft.

 

(Ezt a cikket 64 alkalommal tekintették meg.)