Baleset-megelőzés Hírek Szervezetek hírei

A Magyar Gumiabroncs Szövetség is csatlakozott a közúti biztonságot szolgáló uniós kezdeményezéshez

A Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) is csatlakozott az Európai Közlekedésbiztonsági Kartához (European RoadSafety Charter), a 2004-ben az Európai Bizottság által indított kezdeményezés elsődleges célkitűzése, hogy a közlekedési balesetek száma a felére csökkenjen az európai utakon – közölte a HTA hétfőn az MTI-vel.

Illusztráció – MTI Fotó: Ujvári Sándor

 

A közlemény szerint a karta az Európai Unió legnagyobb, közúti biztonság javítását szolgáló civil társadalmi platformja, ugyanis az EU 28 tagállamából 3400 tagja van, akik között állami- és magánszervezetek, vállalatok, egyesületek, intézmények, továbbá városok és régiók találhatóak.

Hozzátették, hogy részben a Kartának köszönhetően is 2001 és 2010 között 43 százalékkal, 2010 óta pedig újabb 18 százalékkal csökkent a végzetes balesetek száma a kontinensen, de még így is naponta 70 ember hal meg közúti balesetben, és sokan szenvednek súlyos sérüléseket.

A Magyar Gumiabroncs Szövetség 2011-ben alakult, hét magyarországi gyártókapacitással, illetve képviselettel rendelkező nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat (Apollo-Vredestein, a Bridgestone, a Continental, a Goodyear-Dunlop, a Hankook, a Michelin és a Pirelli) részvételével.

A gumiabroncs iparágban az országban közvetlenül mintegy 6 ezer, közvetve több mint 15 ezer a foglalkoztatottak száma. Az iparág belföldi értékesítésének és exportjának tavalyi éves eredménye 528 milliárd forint volt. A HTA tagjai a becslések szerint a magyar GDP 1,5 százalékát adják. A HTA megalakulása óta tagja az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetségének (ETRMA).

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 38 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock