Hírek Kiemelt hírek Sport Versenyek

Harmadszor is Eb-címet szeretne szerezni Kiss Norbert kamionversenyző

Harmadik Európa-bajnoki címét szeretné ebben a szezonban megszerezni Kiss Norbert kamionversenyező, aki tavaly hat futamgyőzelemmel a harmadik helyen végzett a bajnokságban.

Kiss Norbert, a Tankpool 24Racing magyar versenyzője Mercedes-Benz kamionjával a Kamion Európa-bajnokság magyarországi futamának első időmérő edzésén a mogyoródi Hungaroringen 2017. augusztus 26-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A versenyző az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, jó irányban indult el a csapat a fejlesztéssel, és biztos abban, hogy javulni fognak. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a technikai szabályzat nyitott, bárki fejleszthet bármit, ezért nem tudni a pontos erőviszonyokat. Céljuk azonban, hogy harcban legyenek a bajnoki címért.

Elmondta azt is, hogy el tudták kezdeni a közös munkát a gyárral, a Mercedes mérnökei a motorfejlesztésben segítenek majd a csapatnak. Bár a két hét múlva kezdődő misanói idénynyitóra még nem lesznek meg az első fejlesztések, a második, hungaroringi fordulóra már kerülhet friss fejlesztés a kamionba, amellyel a futamgyőzelemre is esélyesek lehetnek.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Kiss Norbert – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 42 alkalommal tekintették meg.)