Ajánlatok Alkatrészgyártók hírei Busz hírek Hírek

Legyen cél a végtelen autópálya vagy a városi forgatag: megoldás a Hankook

Csúcstechnológiás, már idehaza is kapható buszabroncsokat vonultat fel a Hankook az idei, hatodik BUSEXPO rendezvényén. A távolsági buszok számára a SmartTouring AL22 és a SmartTouring DL22 típusú Hankook abroncsok kialakításuknak köszönhetően extra kényelmet biztosítanak, miközben a márkától megszokott biztonságot nyújtják. A városi használatra pedig ott a SmartCity modellcsalád, köztük az új, hosszabb élettartamot biztosító AU04+ négyévszakos abroncs.

Forrás: Hankook

A Hankook mind a távolsági, mind a városi buszokra szánt abroncsai a maximális teljesítmény mellett a kényelem érzésével és a biztonság tudatával ajándékozzák meg a sofőröket és egyben az utasokat is.

A biztonságos és egyben üzemanyagtakarékos választás: Hankook SmartTouring AL22

A Hankook távolsági autóbuszokra kifejlesztett AL22 típusú abroncsa kiváló fékezési teljesítményt és kényelmes utazást biztosít az optimalizált szövetvázszerkezetnek és peremmag profilnak köszönhetően. Mintázata négy csatornával, egyenes és cikk-cakkos minták váltakozásával kiváló tapadást biztosít az autópályákon, ezért elsősorban nagy távolságokon érvényesül jól. Az egyedileg kialakított középső borda a tapadáson túl magas futásteljesítményt és kiváló kezelhetőséget eredményez. Szintén a fékteljesítményt erősíti a mintázaton elhelyezkedő multi 3D-s lamella. A hagyományos gumiabroncsokon a lamellák 2 dimenziósak, de a Hankook egy függőleges forma hozzáadásával 3 dimenziós mintaárkokat alakított ki, amelyek nem csak havon vagy jégen javítják a gumiabroncs teljesítményét, hanem vizes és száraz úton is pozitív a hatásuk a súrlódásra és a fékezésre, valamint a gumiabroncsok tapadására is. Az abroncs szerkezeti kialakításának köszönhetően kevesebb hőt fejleszt működés közben, ezáltal is csökkentve a gördülési ellenállást. A speciális keverék a mozgás közbeni energiaveszteséget optimalizálja, aminek köszönhetően gazdaságosabb az üzemanyag-felhasználás, és növekszik az abroncs élettartama.

Minden évszakban biztonságban: Hankook SmartTouring DL22

Az új SmartTouring DL22 bemutatásával a prémium abroncsgyártó Hankook buszabroncsok teljes választékát kínálja autóbusz flottát üzemeltető ügyfeleinek. A SmartTouring DL22 szintén kifejezetten távolsági autóbuszokhoz készült, hajtott tengelyre szerelhető termék. A négyszögletes, egymásba záródó, egymást megtámasztó mintaelemekből építkező mintának köszönhetően az abroncs magas futásteljesítményt nyújt és kiválóan kezelhető. A vállalat ezeknél a termékeknél is 3D-s lamellákat alkalmazza. A SmartTouring DL22 “három hegycsúcs hópehellyel” tanúsítással rendelkezik, így egész évben biztonságosan használható azon országokban is, amelyek speciális téli felszereltséget írnak elő.

Sokat futni a városban egész évben: Hankook SmartCity AU04+

A városi buszok abroncsainak képesnek kell lenniük a folyamatos stop-and-go forgalom nagy terhelését elviselni, ugyanakkor biztonságos és hatékony használatot biztosítani. A SmartCity AU04+ modellel a Hankook ideális városi busz abroncsot kínál a piacon. A négy évszakos abroncs továbbfejlesztett futófelülete a lehető legalacsonyabb és legegyenletesebb kopást biztosítja. Az innovatív futófelületi keverék és az új abroncsszerkezet magas fokú biztonságot garantál és hatékony, környezetbarát alkalmazást tesz lehetővé a városi forgalomban. A Hankook a városi busz abroncsok átfogó termékskáláját kínálja, köztük az AU03, AU03+ és az új SmartCity AU04+ modellt.

Új gyáregység, új lehetőségek

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten már több mint 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja. A Hankook folyamatosan fejleszti jelenleg világszerte működő öt kutatás-fejlesztési központját és hét gyártóüzemét. A magyarországi gyár márciusban bejelentett bővítése során mintegy 290 millió eurós befektetéssel közép- és nehéz tehergépkocsi- valamint buszgumiabroncsot termelő gyáregység épül, amely várhatóan évente 550 ezer darab abroncsot gyárt majd. A Hankook ezzel a beruházással a közép- és nagyméretű tehergépkocsi- és buszabroncs-szegmensben tapasztalt megerősödő európai keresletre reagált: az elmúlt évek jelentős és stabil keresletnövekedése vezetett a cég magyarországi gyárában működő Európa-bázisú teherautó- és buszgyártó üzem létesítéséhez. Az építkezés 2018 júniusában kezdődik, az új egység pedig a tervek szerint 2020 júniusától indul.

Forrás és fotó: Hankook Tire

 

(Ezt a cikket 21 alkalommal tekintették meg.)