Autópálya Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Megkezdődött az M1-es autópálya nagyobb mértékű felújítását

Megkezdődött csütörtökön az M1-es autópálya nagyobb mértékű felújítása, a Hegyeshalom felé vezető oldalon összesen 14 kilométeren cserélik ki az útburkolatot.

Illusztráció – Torlódás az M1 autópályán – MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Magyar Közút csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 4,1 milliárd forintos hazai forrásból mintegy 14 kilométernyi teljes körű felújítás valósulhat meg. A kivitelezők először a fővároshoz közeli szakaszon kezdhették el az ideiglenes forgalomtechnika kiépítését, csütörtöktől pedig a kivitelezési munkálatok is elindultak.Közleke és kopóréteget cserélnek, míg az előző sávban kopóréteg cserét és részlegesen a kötőréteg cseréjét végzi el a kivitelező.

Ezen munkák befejezését követően augusztusig újabb, mintegy 12 kilométeres szakaszon indulnak el hasonló volumenű és műszaki tartalmú munkálatok.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezen munkákon kívül a Hegyeshalom és Budapest felé vezető oldalon is folyamatosan végez lokális és nagyfelületű javítási munkákat – írták a közleményben. A folyamatos munkavégzések miatt az autósok rendszeresen találkozhatnak az M1-es autópályán munkaterülettel és közlekedésbiztonsági okokból lezárt szakaszokkal is, ahol ütemezetten fognak beavatkozni a szakemberek.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a korlátozások miatt rendszerint jelentősebb torlódások is kialakulhatnak a pályán, ezért az autósoknak érdemes még utazásuk előtt tájékozódniuk az aktuális forgalmi helyzetről.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 59 alkalommal tekintették meg.)