Ellenőrzések Érdekvédelem Hírek Kiemelt hírek Külföld Szervezetek hírei

Holland razzia a kelet-európai sofőrökön

221 ellenőrzött járműből 47 büntetés – ez az első napok eredménye a hollandiai razzia során. A holland Infrastrukturális és Vízügyi Minisztérium irányítása alatt működő Életminőség és Közlekedési Felügyelet februárban 221 gépjárművet ellenőrzött, és 47 esetben szabtak ki pénzbüntetést arra hivatkozva, hogy a tehergépjármű-vezetők a gépjármű kabinjában töltötték a pihenőidejüket.

Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A NiT Hungary tájékoztatása szerint az ellenőrzéseket az ország egész területén, az A1, A2, A16, A20, A58, A59 és A67 autópályák mentén végezték, a kiszabható büntetés maximuma 1500 EUR.

A tájékoztatás kiemeli, hogy a hatóságok az ellenőrzések során főként a kelet-európai gépjárművezetők megfelelő munkakörülményeire összpontosítanak.

Eközben az óriási kikötőforgalmat bonyolító Hollandiában összesen három helyen, alig több mint 500 biztonságos (elkerített, kivilágított, kamerával megfigyelt) parkolóhely áll rendelkezésre, ahol a gépkocsivezető részére szálláslehetőség is biztosított (forrás: www.transparking.eu)

Dittel Gábor, a NiT Hungary főtitkára szerint:

“Mivel a nemzetközi közúti fuvarozás az elmúlt évtizedekben bizonyos szokványokhoz alkalmazkodott, ilyen jellegű intézkedést ad hoc módon nem lehet ráerőltetni a szakmára. A szabály következetes alkalmazását meg kell, hogy előzze a szükséges infrastruktúra kiépítése, a jármű- és árubiztonság feltételeinek teljes körű megteremtése! Nem véletlen, hogy az európai uniós jogalkotási folyamatok is felvetik a tagállami „tanúsított” parkolók kialakításának szükségességét; mindaddig, amíg a jármű- és árubiztonság feltételei az egyes tagországokban nem állnak rendelkezésre, az ilyen jellegű hatósági erődemonstráció a tagállami protekcionizmus egyértelmű megnyilvánulása.”

A magyarok lépnek a kelet-európaiakat jelentősen érintő változásokkal kapcsolatban.
2018. március 21-én, szerdán 10.00-tól kb. 11.30-ig rendkívüli, nyílt és sajtónyilvános elnökségi és FB ülésre kerül sor a NiT Hungary budapesti székházának konferenciatermében, melynek egyetlen napirendi pontja az európai uniós jogalkotással, a Mobilitási csomaggal kapcsolatos fejlemények áttekintése. Az ülés vendége lesz és tájékoztatást tart Deli Andor EP képviselő, a TRAN (közlekedési és idegenforgalmi bizottság) állandó tagja, a bizottság mobilitási csomaggal kapcsolatos árnyék-jelentéstevője.

A témával kapcsolatban a legnagyobb hazai érdekképviselet, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary áll rendelkezésre.

(Forrás: http://utononline.hu/2018/02/27/holland-razzia-a-kelet-europai-soforokon)

Forrás: NiT Hungary – KERKOM delegált marketing

 

(Ezt a cikket 330 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro