DAF Hírek Külföld Márkahírek

Új elnök a Paccarnal

A PACCAR igazgatótanácsa Harrie Schippers urat választotta meg elnöknek és pénzügyi igazgatónak (CFO) 2018. január 1-jei hatályba lépéssel. Schippers úr 31 éve dolgozik a PACCAR-nál, és jelenleg alelnöki, illetve pénzügyi igazgatói pozíciót tölt be a PACCAR központi irodájában, a Washington állambeli Bellevue városában. Schippers úr 2010-től 2016-ig a DAF Trucks elnökeként tevékenykedett a hollandiai Eindhoven városában. Korábban a Tilburgi Egyetemen szerzett diplomát (egyetemi közgazdász diplomát).

A PACCAR igazgatótanácsa Harrie Schippers urat választotta meg elnöknek és pénzügyi igazgatónak (CFO) 2018. január 1-jei hatályba lépéssel. – Fotó: PACCAR

„Harrie egy kimagasló vezető, aki hozzájárult a PACCAR kiváló és nyereséges növekedési rekordjához, beleértve az új DAF CF és XF tehergépkocsik nemrég végrehajtott bemutatását, amelyek elnyerték a 2018-as Év Tehergépkocsijai díjat. Harrie a PACCAR Parts részlegért is felel, amely idén rekordszintű negyedéves értékesítési és adózás előtti eredményt ért el” – mondta Ron Armstrong, a PACCAR elnök-vezérigazgatója.

A PACCAR világszerte technológiai vezető szerepet tölt be a magas minőségi színvonalú könnyű-, közép- és nehézkategóriás tehergépkocsik tervezése, gyártása, illetve vevőszolgálati támogatása terén a Kenworth, a Peterbilt, valamint a DAF márkanevek alatt. A PACCAR továbbá korszerű dízelmotorok tervezésével és gyártásával is foglalkozik, pénzügyi, illetve informatikai szolgáltatásokat nyújt, valamint fő tevékenységéhez kapcsolódóan tehergépkocsi-alkatrészeket is értékesít. A PACCAR részvényeit a NASDAQ tőzsde Global Select Market szekcióján jegyzik PCAR rövidítéssel.

Honlapja: www.paccar.com

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

 

(Ezt a cikket 40 alkalommal tekintették meg.)