Az Isuzu a Tokyo Motor Show-on  mutatta be az új FD-SI koncepciót, amely megpróbálja kifejteni „milyen izgalmas lesz a jövőben a szállítás”. Az FD-SI futurisztikus szállító jármű egy könnyű, városi tehergépjármű, amelynek tervezői a természetből nyerték az inspirációt. Az egyik legkülönlegesebb stílusmintája a méhsejt kialakítás, amely a jármű oldalán látható. A méhsejt mintázat nem egyszerűen dizájn elem, hanem minden ablak valójában egy különálló tárolórekesz.

Minden tokiói autókiállításon nagy számban mutatnak be kis méretű járműveket – amelyek célja, hogy minél jobban kihasználják a közúton az általuk használt teret – és ebben az idei év sem volt kivétel.

Az Isuzu FD-SI különlegessége a modell kétszínű külseje a részben fedett kerekekkel valamint a középre helyezett vezetőfülke. Természetesen az egyik legkülönlegesebb stílusmintája a méhsejt kialakítás, amely a jármű oldalán fut végig. A méhsejt-mintázat nem egyszerűen egy tervezési dizájn feladat volt, hiszen minden méhsejt ablak valójában egy különálló tárolórekesz. Az Isuzu szerint ez „jó kompromisszumot teremt a szilárdság és a tároláshoz szükséges tér között”.

A hengeres tároló rekeszek sok helyet foglalnak el, de ez egy szállítójármű, és csak egyetlen vezető számára készült. A visszahúzódó kormánykerék mögött ülve a vezető talál egy csúcstechnológiájú HUD kijelzőt, amely a szélvédő aljára vetíti az információkat.

Egy másik figyelemre méltó innováció a kormánykerékre szerelt képernyő, amelyen a sofőr egy pillantással láthatja, mi történik a jármű mögött, ugyanis – mint a legtöbb futurisztikus koncepció járművön – hagyományos visszapillantó tükör már nem található.

hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 53 alkalommal tekintették meg.)