Busz hírek Hírek

DK: a BKV ne az Ikarus Kft.-től vásároljon buszokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a BKV-t, hogy ne az Ikarus Egyedi Autóbuszgyártó Kft.-től vásároljon metrópótló buszokat.

Illusztráció –  MTI Fotó: Máthé Zoltán

Gy. Németh Erzsébet pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a hírek szerint a BKV a “fideszes cégtől” több mint 2 és fél milliárd forintért akar buszokat venni a 3-as metró pótlására. A BKV ilyet nem tehetne, ugyanis tavaly a Fővárosi Közgyűlés megtiltotta, hogy a közlekedési vállalat a Seszták Miklós fejlesztési miniszterhez köthető cégtől vegyen buszokat – fogalmazott a politikus, kérdésre hozzátéve, hogy a sajtóhírek szerint a cég és a miniszter kapcsolatban állnak egymással.

Azt mondta, a közgyűlés döntését úgy kerülik meg, hogy a BKV papíron nem közvetlenül a kft.-től vesz buszokat, hanem a Volántól vesz át egy volános megrendelésből. Gy. Németh Erzsébet szerint a BKV úgy készül átvenni a buszokat, hogy azok egyrészt még el sem készültek, másrészt darabonként egymillió forinttal drágábbak lesznek, mintha azokat tavaly vásárolták volna meg. Ez a hűtlen kezelés tankönyvi példája – értékelt.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI Fotó – Máthé Zoltán

 

(Ezt a cikket 816 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock