2017 július 13-án, csütörtökön az alábbiak szerint tilos közlekedni a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti, illetve a veszélyes árut szállító járművekkel Spanyolországban és Franciaországban.

Július 13. (csütörtök)

  • Spanyolország (E): Bizonyos útszakaszokon különböző időpontokban. Részletek >>
  • Franciaország (F): Országosan 22 órától 24 óráig.
    Az Ile-de-France régióban:

    • Párizs felől: 16 órától – 21 óráig
    • Párizs felé: 22 órától – 24 óráig

Aktuális vezetési korlátozások a következő napokban az Európai országokban:

Ausztriában 3,5t össztömeg felett tilos közlekedni minden éjszaka 22 órától – 05 óráig, amely alól az L jelzéssel ellátott csendes járművek mentesülnek. Az L jelzéssel ellátott járművek az éjszakai vezetési tilalom alatt maximum 60 km/h sebességgel közlekedhetnek, kivéve ahol ezt táblával másképpen jelezték. Az egyes tartományokban előfordulhatnak más előírások és korlátozások is!

Bulgáriában néhány útszakaszon Szófia és Kulata között a 10t össztömeg feletti járművekkel tilos közlekedni minden nap 5:30 és 8:50 valamint 16:30 és 20:50 között. Szintén tilos közlekedni ezekben az időszakokban Szófia Knyazhevo kerületében a 15t feletti járművekkel. A 15t feletti járművekkel tilos közlekedni szombaton és vasárnap, valamint munkaszüneti napokon 8 és 21 óra között az E79-es úton, valamint a Szófia körgyűrűn és Szófia – Pernik útvonalon. Az alternatív útvonalak ki vannak táblázva.

Svájcban és Liechtensteinben általánosan tilos közlekedni minden éjszaka 22 órától – 05 óráig az 5t feletti szerelvényekkel.

Romániában tilos közlekedni a veszélyes árut szállító járművekkel minden hétköznap 22 órától – 05 óráig, valamint tilos közlekedni az Otopeni – Ploiesti és Ploiesti – Brassó útvonalakon minden hétfőtől csütörtökig 6 órától 22 óráig.

Ukrajnában tilos közlekedni a nyári időszakban amikor a levegő hőmérséklete meghaladja a 28 Celsius fokot. A korlátozás a 24 tonna össztömeg feletti járművekre vonatkozik, vagy ha a tengelyterhelés 7 tonna feletti. (Miniszteri rendelet 2015.10.21./869)

A következő országokban jelenleg nem létezik semmiféle általános tilalom:
Albánia, Belgium, Finnország, Írország, Lettország, Litvánia, Málta, Macedónia, Moldova, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Svédország, Szerbia, Ciprus

Magyarországon a közlekedési tilalmat a 190/2008. (VII. 29.) Kormány rendeletszabályozza, amelyben többek között a kivételek is olvashatók.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek és kötelezettség nélküliek! A fentiektől az egyes helyi rendelkezéseik is eltérhetnek! Az esetleges elírásokból eredő károkért felelősséget nem vállalunk! További információkat az info@hungarokamion.hu e-mail címre várunk!

hungarokamion.hu

Illusztrációs kiemelt kép: Pixabay

 

(Ezt a cikket 257 alkalommal tekintették meg.)