Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Országok közlekedése Tudnivalók

Kamionstop szerdán és csütörtökön néhány Európai országban – 2017 június 14 – 15.

Szerdán és csütörtökön (2017 június 14. és 15.) az alábbiak szerint tilos közlekedni a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti, illetve a veszélyes árut szállító járművekkel néhány európai országban.

Illusdztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Június 14. (szerda)

Ország Vezetési Tilalom
Lengyelország

 • 12t felett
18 órától – 22 óráig
Horvátországhr_croatia

 • Bizonyos útszakaszokon
15 órától – 23 óráig

Portugáliaportugal-50x30pxp

 • A tilalom a 3,5t össztömeg feletti veszélyes árut szállító járművekre vonatkozik néhány útszakaszon!
 • Részletek >>
18 órától – 21 óráig 

Június 15. (csütörtök)

Ország Vezetési Tilalom
austria-50x30pxAusztriaa

 • 3,5t felett is egyes tartományokban!
0 órától – 22 óráig
germany-50x30pxNémetországd

 • Csak bizonyos tartományokban:
  Baden-Württemberg, Bayern (Bajorország), Hessen, Észak-Vesztfália, Rhineland-Palatinate (Rajna-videék) és Saar-vidék
0 órától – 22 óráig

spanyolSpanyolországespana_spanyol_e

Eltérő időpontokban
Portugáliaportugal-50x30pxp

 • A tilalom a 3,5t össztömeg feletti veszélyes árut szállító járművekre vonatkozik néhány útszakaszon!
 • Részletek >>
Országosan:

18 órától – 21 óráig

horvatorszag-croatia-50x30pxHorvátországhr_croatia

 • Varasd – Dubrava Krizovljanska útszakaszon (2. főút): 6 órától – 22 óráig
 • Néhány egyéb útszakaszon: 12 órától – 23 óráig
Csak bizonyos útszakaszon:

14 órától – 23 óráig

Lengyelország

8 órától – 22 óráig

Aktuális vezetési korlátozások az Európai országokban:

Ausztriában 3,5t össztömeg felett tilos közlekedni minden éjszaka 22 órától – 05 óráig, amely alól az L jelzéssel ellátott csendes járművek mentesülnek. Az L jelzéssel ellátott járművek az éjszakai vezetési tilalom alatt maximum 60 km/h sebességgel közlekedhetnek, kivéve ahol ezt táblával másképpen jelezték. Az egyes tartományokban előfordulhatnak más előírások és korlátozások is!

Bulgáriában néhány útszakaszon Szófia és Kulata között a 10t össztömeg feletti járművekkel tilos közlekedni minden nap 5:30 és 8:50 valamint 16:30 és 20:50 között. Szintén tilos közlekedni ezekben az időszakokban Szófia Knyazhevo kerületében a 15t feletti járművekkel. A 15t feletti járművekkel tilos közlekedni szombaton és vasárnap, valamint munkaszüneti napokon 8 és 21 óra között az E79-es úton, valamint a Szófia körgyűrűn és Szófia – Pernik útvonalon. Az alternatív útvonalak ki vannak táblázva.

Svájcban és Liechtensteinben általánosan tilos közlekedni minden éjszaka 22 órától – 05 óráig az 5t feletti szerelvényekkel.

Romániában tilos közlekedni a veszélyes árut szállító járművekkel minden hétköznap 22 órától – 05 óráig, valamint tilos közlekedni az Otopeni – Ploiesti és Ploiesti – Brassó útvonalakon minden hétfőtől csütörtökig 6 órától 22 óráig.

Ukrajnában tilos közlekedni a nyári időszakban amikor a levegő hőmérséklete meghaladja a 28 Celsius fokot. A korlátozás a 24 tonna össztömeg feletti járművekre vonatkozik, vagy ha a tengelyterhelés 7 tonna feletti. (Miniszteri rendelet 2015.10.21./869)

A következő országokban jelenleg nem létezik semmiféle általános tilalom:
Albánia, Belgium, Finnország, Írország, Lettország, Litvánia, Málta, Macedónia, Moldova, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Svédország, Szerbia, Ciprus

Magyarországon a közlekedési tilalmat a 190/2008. (VII. 29.) Kormány rendelet szabályozza, amelyben többek között a kivételek is olvashatók.

Március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad „hazagurulni”, ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik. (Forrás: Police.hu)

A fenti adatok tájékoztató jellegűek és kötelezettség nélküliek! A fentiektől az egyes helyi rendelkezéseik is eltérhetnek! Az esetleges elírásokból eredő károkért felelősséget nem vállalunk! További információkat az info@hungarokamion.hu e-mail címre várunk!

hungarokamion.hu

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila felvétele
.

(Ezt a cikket 2675 alkalommal tekintették meg.)