Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Ma átadják a forgalomnak az M0-s és 11-es út csomópontját

Átadják a forgalomnak pénteken hajnalban az M0-s elkerülő út és a 11-es főút csomópontjában épült új körforgalmat – közölte a Magyar Közút csütörtökön az MTI-vel.

Gépjárművek közlekednek az M0-s elkerülő út és a 11-es főút csomópontjában átépített körforgalomnál a Megyeri híd közelében az átadó napján, 2017. június 9-én. Az autósokat jelzőlámpák segítik, amelyek nem fix programokkal, hanem forgalomfüggő üzemmódban működnek. MTI Fotó: Kovács Attila

Az új forgalmi rend szerint a közlekedőknek először a tervezett útirányuknak megfelelő belépési sávba kell besorolniuk, ennek kiválasztását sematikus ábrákkal kiegészített útirányjelző táblák segítik. A körforgalomba csak a belépést szabályozó forgalomirányító jelzőlámpák zöld jelzése esetén lehet belépni – olvasható a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a jelzőlámpa rendszer nem fix programokkal, hanem forgalomfüggő üzemmódban működik. A körpályán belül iránytévesztés/váltás nem lehetséges, mivel az egyes forgalmi sávok közé gömbsüvegsort építettek be. A választott forgalmi sáv a körpályából kivezeti az autóst a választott irányba.

Az új forgalmi rend bevezetése után két hétig a forgalom kisebb zavarásával járó munkavégzés még előfordulhat a csomópontban – jelezte a Magyar Közút.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: MTI Fotó – Kovács Attila

 

(Ezt a cikket 59 alkalommal tekintették meg.)