Hírek Rendezvények Versenyek

Kamion Eb – Az idén is parádéznak a versenygépek Budapest belvárosában

Két nappal a gyorsasági kamion Európa-bajnokság augusztus 26-27-én sorra kerülő versenyei előtt Budapest belvárosában lesznek láthatóak testközelből a versenykamionok és a Blancpain GT Series luxus sportautói.

A BlancPain GT széria versenyautói a kamion Európa-bajnokság 2016-os magyarországi futama előtt tartott szurkolói felvonuláson a fővárosi Ötvenhatosok terén.  MTI Fotó: Marjai János

Kiss Norbert kétszeres Eb-győztes kamionversenyző, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája kedd este, a Budaörs Rádió Szumma című műsorában jelentette be, hogy augusztus 24-én a tavaly nagy sikert aratott városi felvonuláshoz hasonlóan 15 versenykamion és 15 luxus sportautó hajt majd a Hungaroringről a fővárosba.

Az egyelőre kérdéses, hogy Budapesten pontosan hol állnak majd meg a különleges versenygépek, az azonban biztos, hogy az érdeklődők 16 órától találkozhatnak a helyszínen a pilótákkal. A versenyzők ezúttal is osztanak aláírásokat, s közös fényképeket is készíthetnek velük a szurkolók. A belvárosi eseményen a kilátogatók belépőket is vásárolhatnak a kamion Eb magyarországi fordulójára.

“Nagyon élveztem, rengeteg szurkoló jött el, különleges élmény volt a belvárosban autózni a versenykamionnal” – mondta Kiss Norbert a tavalyi rendezvényről.

A 32 éves szombathelyi pilóta két forduló, azaz nyolc futam után az ötödik helyen áll az összetett pontversenyben. A hazai versennyel kapcsolatban azt mondta, mindenképpen dobogóra szeretne állni saját közönsége előtt.

Az Eb egy hosszabb nyári szünet után, július első hétvégéjén a Nürburgringen folytatódik, majd a magyar futamokat megelőzően még a Slovakiaringen versenyez a mezőny július közepén.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert kamionversenyző a kamion Európa-bajnokság 2016-os magyarországi futama előtt tartott szurkolói felvonuláson a fővárosi Ötvenhatosok terén.  MTI Fotó: Marjai János

 

(Ezt a cikket 35 alkalommal tekintették meg.)