Alkatrészgyártók hírei Busz hírek Hírek Kiállítások Kiemelt hírek Rendezvények

Két új csúcstechnológiás Hankook gumiabroncs a BUSEXPO-n

A Hankook Tire Magyarország két új típusú gumiabronccsal érkezett 2017. április 26-án Zsámbékra a BUSEXPO-ra. A Hankook SmartTouring AL22 és a Hankook SmartTouring DL22 csúcstechnológiás abroncsokat kifejezetten távolsági autóbuszokra alakították ki, melyek a gyártótól megszokott kiváló teljesítményt és kényelmet kínálják.

Forrás: Hankook Tire

Két új, csúcstechnológiás, távolsági autóbuszokra készült abronccsal képviselte magát a Hankook az idei BUSEXPO-n, amelyet a zsámbéki Driving Camp-ben rendeztek meg. A tematikus kiállításon a magyarországi autóbusz-gyártásban, forgalmazásban, és az autóbuszos személyszállítási szolgáltatásban érdekelt hazai és nemzetközi piaci szereplők, valamint egyre több beszállító és szolgáltató is vett részt.

A Hankook SmartTouring AL22 gumiabroncs 2017. második negyedévétől lesz elérhető 295/80R22.5 és 315/80R22.5 méretekben, és bármely távolsági autóbuszon, bármilyen tengelyhelyzetben megfelelő. Az egyenes és cikk-cakkos mintaárkokból összetevődő öt bordás profil kiváló egyenes futási lehetőséget biztosít, és M+S jelzéssel van ellátva, azaz “sár- és hó tűrő”. Az abroncs szerkezeti kialakításának köszönhetően kevesebb hőt fejleszt működés közben, ezáltal is csökkentve a gördülési ellenállást. A speciális keverék a mozgás közbeni energiaveszteséget optimalizálja, aminek köszönhetően gazdaságosabb az üzemanyag-felhasználás, és növekszik az abroncs élettartama.

A Hankook SmartTouring DL22 szintén kifejezetten távolsági autóbuszokhoz készült, meghajtó tengelyre szerelhető abroncs; 295/80R22.5 méretben lesz elérhető 2017 végétől. Az abroncs jobb tapadásáról a négy cikk-cakkos mintaárok gondoskodik, a 3D-s lamelláknak köszönhetően pedig jobb téli teljesítmény érhető el. A középső borda-blokk kialakítása felel a gazdaságosabb üzemanyag-felhasználásért és a vezetési élmény javításáért. A SmartTouring DL22 “három hegycsúcs hópehellyel” tanúsítással rendelkezik, így egész évben biztonságosan használható azon országokban is, amelyek speciális téli felszereltséget írnak elő.

Juhos Attila, a Hankook Tire Budapest Kft. kereskedelmi igazgatója elárulta: “A Hankooknál arra törekszünk, hogy ügyfeleink mindig mindenből a legjobbat kapják, ezért abroncsaink tervezésekor a maximális biztonság mellett egyéb tényezőket is szem előtt tartunk. A SmartTouring termékcsalád két új tagja minden eddiginél jobb futásteljesítményt és üzemanyag-felhasználást nyújt, aminek köszönhetően vásárlóink nem csak optimalizálhatják költségeiket, de a vezetési élmény is javul, így még magasabb színvonalon szolgálhatják ki a saját ügyfeleiket.”


A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire egyike az öt, a világon a legtöbb abroncsot gyártó globális vállalatnak. Innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok valamint az autósport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten már több mint 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központja és hét gyártóüzemének fejlesztésébe.

A németországi Hannoverben működő Európai Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az termékeket, különös tekintettel az európai prémium autógyártók számára készülő első szerelésű (OE) abroncsokra.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Lengyelországban vannak kereskedelmi képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg már több mint 3.300 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készülő termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal.

Forrás: Hankook Tire

 

(Ezt a cikket 43 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro