Forrás: Scania

Idén júliusban a Scania 60. évfordulóját ünnepli annak, hogy belépett a brazil piacra. Az ünnepségsorozat megnyitásaként a klasszikus Scania 113 emlékére bemutattak egy különleges kiadású tehergépkocsit.

A Scania 113 felidézésére a jelenlegi Scania Highline R 440 és Highline R 480 modellt választották ki 60 éves jubileumi kiadású tehergépkocsinak. A szimbolikus égszínkék fényezés a rózsaszín, orgonaszínű és lila oldalsó csíkokkal ugyanolyan, mint a veterán tehergépkocsin.

A Scania-Vabis do Brasil S/A Motores Diesel nevű vállalat São Paulo városában, a Rua Líbero Badaró úton működő irodákban kezdte meg tevékenységét 1957-ben. A vállalat Svédországból importált alkatrészekből szerelte össze az első járműveit, amelyeket a brazil Vemag Group értékesített. Majd 1962-ben a Scania megnyitotta gyárát São Bernardo do Campo városában, São Paulo belvárosától 25 kilométerre – első termelőegységét Svédországon kívül.

Az eddig kiszállított 290 000 járművel Brazília abszolút értelemben is a Scania legnagyobb önálló piaca. A világ egyetlen országában sincs annyi Scania jármű, mint Brazíliában. A brazil utakon futó nehéz-tehergépkocsik mintegy 30 százaléka Scania emblémát visel. A Scania nagy múltú történelme és erős piaci pozíciója többek között abban is tükröződik, hogy a Scania szót gyakran nagy tehergépkocsit jelentő kifejezésként is használják.

A Scania 1962 óta 410 000 járművet gyártott Brazíliában. Itt nemcsak Brazília, illetve más latin-amerikai országok számára készítenek tehergépkocsikat, autóbuszokat és motorokat, hanem más földrészeken található piacoknak is.

A Scania továbbra is folytatja beruházásait Brazíliában. Tavaly egy közel 800 millió euró értékű beruházási program kezdődött el, amely a termékek fejlesztését, a gyáregységek korszerűsítését és a márkakereskedői hálózat fejlesztését foglalja magában. „Folytatjuk beruházásainkat a legjobb technológiába az autóiparban, ami tovább erősíti elkötelezettségünket Brazília és egy fenntartható szállítási rendszer iránt” – mondta Rogério Barretto de Rezende, a Scania Latin America intézményi és kormányzati kapcsolataiért felelős igazgatója.

„A Brazíliában hat eredményes évtizedre visszatekintő Scaniának jó kilátásai vannak a jövőre nézve ebben az országban” – magyarázta Roberto Barral Fonseca, a Scania Latin America ügyvezető igazgatója. „Ez a génjeinkben van. Ezért vagyunk úttörők: a jelen megoldásait nyújtjuk, miközben már a jövő szállítási igényeire tekintünk. Ügyfeleinkkel közösen a piaccal együtt fejlődtünk, és továbbra is a legjobb megoldásokat kínáljuk majd az elkövetkező 10, 20 és még sokkal több évben.”

Forrás és fotók: Scania

 

(Ezt a cikket 88 alkalommal tekintették meg.)