Nagy volt a forgalom a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőn

Csaknem 160 ezer utazó használta a hétvégén a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyet, a húsvéti ünnepek közeledtével a hét második felében ismét erős forgalom várható a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások miatt a magyar-szerb és a magyar-román határon – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Illusztráció – MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Huber Krisztián közölte, Röszkén a hétvégén regisztrált kilépő és belépő utasok száma meghaladta a 80 ezret, a határrendészek 19 ezer járművet ellenőriztek. Az átkelőhely teljes kapacitáson működött, így a két órát egyszer sem lépte túl a várakozási idő. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen az utasok száma elérte a 78 ezret, ők több mint 31 ezer járművel érkeztek.

A nagyobb forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások megkezdték szabadságukat. A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikációja segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbiába Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé célszerű kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, azok választhatják a 24 órás nyitvatartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt is.

Forrás: MTI

Kiemelt illusztrációs kép: MTI Fotó – Kelemen Zoltán Gergely

 

(Ezt a cikket 78 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?