Ajánlatok Hírek

MOL: Fresh Corner Drive benzinkút nyílt Budapesten

A Mol tavaly meghirdetett stratégiájának egyik lényeges eleme a kiskereskedelmi hálózat továbbfejlesztése a régióban, és új fogyasztási termékek és szolgáltatások bevezetése. Ezért erre a célra csak idén több mint 10 milliárd forintot ruház be a Mol – mondta Orosz András a MOL kiskereskedelmi vezetője az első Fresh Corner Drive benzinkút megnyitóján Budapesten.

Drive through a Mol Fresh Corner Drive töltőállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án. MTI Fotó: Marjai János

Több töltőállomás átalakul, a Fresh Corner koncepció szerint működik majd, amelynek lényege, hogy a benzinkutakat egyfajta kiskereskedelmi ponttá alakítják át, ahol az ügyfelek a tankolás mellett be is vásárolhatnak. A csütörtökön átadott benzinkúton például Kelet-Közép-Európában elsőként autóból lehet elvitelre szendvicset és kávét kérni. Elektromos autót is lehet itt tölteni.

A tervek szerint a Fresh Corner koncepció 2018-ra már több mint 700 értékesítési ponton lesz elérhető, 2021-re pedig a fogyasztási cikkekből és szolgáltatásokból származó kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) eléri a 450-500 millió dollárt, amely 2030-ra a tervek szerint meghaladja a csoportszintű EBITDA 30 százalékát.

Korábbi tájékoztatás szerint Magyarországon már minden negyedik töltőállomás a Molé, az olajkonszern 11 országban működő kiskereskedelmi hálózata több mint 2000, csak Magyarországon csaknem 500 kúttal üzemel.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Drive through a Mol Fresh Corner Drive töltőállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án. MTI Fotó: Marjai János

 

(Ezt a cikket 95 alkalommal tekintették meg.)